Política

Prohibeixen la cadena humana a Guardamar

La Subdelegació del Govern considera que ACPV ha incomplit “notòriament” el termini establit per a comunicar l'acte

La iniciativa està convocada demà dimarts a les 17.07 hores al Monument a la Llengua i Cultura Catalanes

Guardamar de Segura, la localitat més meridional de l'àmbit lingüístic català no podrà celebrar la cadena humana prevista per a reivindicar l'ús de la llengua pròpia. La Subdelegació del Govern a Alacant ha denegat a ACPV la celebració d'una nova cadena humana “Per la llengua i la llibertat” prevista en aquesta localitat, ja que es considera “no comunicada” perquè es va incomplir “notòriament” el termini establit en la legislació per fer-ho.

A més recorda que la persona física que va realitzar la comunicació “no va acreditar la representació que afirmava tindre”, segons consta en la resolució de la Subdelegació, amb data d'aquest dijous, on s'especifica que contra ella es pot interposar recurs contenciós administratiu en el termini de 48 hores des de la notificació.

ACPV va anunciar divendres passat una convocatòria per a aquest dimarts, a les 17.07 hores, d'una cadena humana “Per la llengua i la llibertat a Guardamar”. Segons va informar l'entitat, a més de la cadena humana, per a la qual preveien facilitar automòbils des de Crevillent i Elx per a les persones que hi volgueren participar, realitzarien una concentració en la plaza Jaume II, en el Monument a la Cultura i Llengua Catalanes.

En la comunicació, amb data del divendres 6 de setembre i signada per un representant del Casal Jaume I de Crevillent-ACPV, es feia constar la intenció de l'entitat de realitzar una cadena humana “valenciana” per a la “reivindicació del valencià, llengua comuna i compartida amb Catalunya i les Illes Balears, com a llengua vehicular en tots els àmbits de l'administració pública i, a més, expressar de manera pacífica i alegre la necessitat d'aprofundir en l'autogovern dels valencians”.

Igualment, s'assenyalava la voluntat de defendre “la llibertat del poble valencià d'expressar de manera democràtica el grau d'autogovern que desitge aconseguir i la solidaritat amb la resta de pobles que es troben en una situació igual o semblant”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.