Política

Els expresidents Maragall i Pujol uneixen esforços

Les fundacions dels expresidents Jordi Pujol i Pasqual Maragall han unit esforços per retratar i redefinir el paper del catalanisme polític en l'horitzó de l'Europa del 2020. Amb aquesta mirada de futur, han organitzat sis conferències que se celebraran a partir de demà i fins al 12 de desembre a l'Ateneu Barcelonès. “No és un cicle per intervenir en la vida política actual, sinó per tenir material de fons”, va indicar el vicepresident de la Fundació Catalunya Europa, Ernest Maragall, que va destacar la importància que els dos expresidents de la Generalitat hagin unit esforços: “Parlarem de Catalunya, de sobirania, d'estat, d'Espanya, etcètera”, va afegir-hi.

Per la seva part, el secretari general del Centre d'Estudis Jordi Pujol, Joan Guitart, va recordar que l'entesa no és casual, perquè les dues entitats tenen “la mateixa preocupació, el nostre país”. Guitart va assenyalar que aquest conjunt de xerrades pot suposar l'inici d'una col·laboració més estreta.

Demà es farà la primera conferència, que serà presentada per Ernest Maragall i Jordi Pujol, i la participació de tres ponents: l'exdiputat socialista Antoni Comin, el catedràtic Ferran Requejo i la periodista Mònica Terribas. En les altres sessions hi haurà convidats com ara els exconsellers Tresserras i Castells o l'exvicepresident del govern, Carod-Rovira.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.