Política

El 71% dels catalans vol un referèndum d'autodeterminació

Només un 22,4% els enquestats està en contra de la consulta, segons el CEO

El 71% dels catalans vol que es convoqui un referèndum d'autodeterminació, mentre que el 22,4% diu estar en contra i un 6,7% no respon a la pregunta, segons l'última enquesta del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) de la Generalitat, que s'ha fet públic aquest dijous.

El sondeig detalla que una gran majoria dels electors de CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP volen un referèndum d'autodeterminació, i que aquesta també és l'opció que defensa més de la meitat dels enquestats que diuen que votaran al PSC si les eleccions autonòmiques se celebressin ara.

Així, un 54,2% dels qui ara votarien el PSC desitgen un referèndum, davant el 41,7% que s'oposen, un percentatge que en el cas dels votants de Ciutadans se situa en el 65,2%, i del 81,8% en el cas del PP.

El 98,8% dels votants d'ERC volen un referèndum, fet que també volen el 94,9% dels de la CUP; el 94,9% dels de CiU; el 79,5 dels d'ICV-EUiA; el 54,2% dels del PSC; el 28,3% dels de Ciutadans, i el 18,2% dels del PP.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.