Política

POLÍTICA

Més de 80 regidors a la Taula Gironina pel Dret a Decidir

Edils d'anteriors ajuntaments de la ciutat i de diferents colors polítics donen impuls a l'ens

La plataforma es constitueix amb crides a la cautela i elogis de Nadal al paper de la FOEG i el PSC

La Taula Gironina pel Dret a Decidir, que presideix l'exalcalde socialista Joaquim Nadal, es va constituir ahir formalment amb un acte a l'Auditori de Girona. L'ens de la ciutat ha recollit 173 adhesions, entre 85 regidors de la ciutat (de diferents colors polítics) i 88 entitats o institucions, segons van assenyalar els promotors.

Nadal va refermar l'aposta per la consulta, però va demanar cautela. “La Taula té un horitzó limitat perquè, si hi ha divergències en la data, en la consulta o en els seus termes, es podria trencar”, va assenyalar l'exconseller.

Nadal ha aconseguit l'aval d'antics companys de quan va fer d'alcalde de Girona (1979-2002), com ara Ramon Ceide, Joan Manel del Pozo o Joan Pluma. Hi són antics edils com ara Joan Francesc Pascual (PSUC), Joan Vidal i Gayolà o Josep Arnau (CiU), que van presidir la Diputació de Girona, o Jacinto Sáiz (UCD).

Nadal va emplaçar els més de 170 integrants de la Taula a una propera trobada. Serà, segons va dir l'antic diputat del PSC, “quan ja hi hagi hagut el cop de porta de l'Estat a la consulta o bé quan en tinguem la data”.

El dirigent socialista va exposar que faria arribar a Artur Mas, a la presidenta del Parlament, Núria De Gispert, i al president de la Comissió Nacional pel Dret a Decidir, Joan Rigol, l'adhesió de la Taula gironina. Nadal va diferenciar entre la seva taula i la nacional: la FOEG ha actuat amb més decisió que Foment del Treball, i el PSC gironí ha estat més clar. “No vull que se'm malinterpreti. Tenim un coixí ampli”, va dir l'historiador i professor de la UdG.

L'exregidor del PP

Entre els 85 regidors (d'ara i d'abans) adherits a la Taula, hi ha l'exedil del PP Carles Palomares, ara no adscrit. I d'entitats i institucions, la llista és àmplia. Hi ha, només per citar-ne algunes, l'Associació de Gent Gran Onyar, el Col·legi d'Administradors de Finques, la Fundació Valvi, UDC, la UGT, Nit de Poetes, la Generalitat, la coordinadora d'ONG solidàries i el GEiEG. En canvi, no hi ha el Girona Futbol Club.

L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont (CiU), va presentar l'acte i va valorar la “naturalesa radicalment democràtica de la Taula”. Puigdemont va recordar que el manifest de constitució de la plataforma cerca “el mínim comú denominador” amb el qual entitats i particulars es puguin sentir còmodes. “[La Taula] no farà apologia de la independència”, va explicar.

LA FRASE

El dret a decidir és necessari perquè estem en un procés de liquidació de la Transició
Joaquim Nadal
PRESIDENT DE LA TAULA gironina

LA XIFRA

173
adhesions
(85 de regidors o antics edils de l'Ajuntament de Girona, i 88 d'entitats o institucions) ha rebut la Taula.

LA DATA

30.07.13
És la data
que Carles Puigdemont va anunciar que l'exalcalde Joaquim Nadal presidiria la taula gironina.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.