Política

Rubalcaba: “La qüestió és si es vota per trencar o es vota un projecte per seguir junts”

El secretari general del PSOE proposa votar la reforma de la Constitució en comptes d'una consulta sobiranista

El líder socialista aposta per un nou sistema de finançament on “cada comunitat trobi els recursos necessaris per fer front a les seves competències‘

El secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha defensat aquest divendres a Barcelona que la solució a les tensions de la relació entre Catalunya i Espanya passa per la reforma de la Constitució. Així, després de reunir-se amb el president del govern, Artur Mas, el líder socialista ha assegurat que hi ha dues vies de sortida al conflicte que actualment existeix: “Votar per trencar o votar un projecte per seguir junts”.

I és que, al seu entendre, cal “seure, veure què passa, buscar solucions i aleshores votar”. “Votar un projecte - ha continuat- comú, tots els espanyols i tots els catalans, que permeti complir amb unes regles de convivència”.

Rubalcaba ha assegurat que s'ha sentit escoltat pel president Mas quan ha presentat la meva proposta. “Jo vull que els catalans votin, es clar, però que votin un projecte compartit”, ha reiterat.

Segons ha detallat el líder socialista, la Constitució “té algunes llacunes, entre d'altres coses perquè ningú podia preveure que el desenvolupament autonòmic fos tan vigorós”. I dit això, ha detallat que quan el PSOE parla d'una reforma federal, “parla d'introduir regles federals, segons les quals, s'enumeren les competències de l'Estat i dels territoris i així no s'entra en problemes ni invasions competencials”.

Rubalcaba ha explicat que cal fer un nou sistema de finançament “amb el què cada comunitat haurà de trobar els recursos necessaris per fer front a les seves competències, i que es respecti la igualtat entre espanyols”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia