Política

El bisbe de Girona demana perdó pels insults de 13 TV

Francesc Pardo va aprofitar l'homilia que va fer per Sant Narcís per lamentar l'actitud de la cadena de televisió

Va fer una crida perquè els governants “retallin per dalt, no per baix”

“Demano perdó públicament pels insults i els menyspreus d'una cadena de televisió vinculada als bisbes”: aquestes van ser les paraules que el bisbe de Girona, Francesc Pardo, va pronunciar ahir en al·lusió a 13 TV durant l'homilia que va fer en la missa solemne de Sant Narcís, una missa que, cada any, congrega un gran auditori format no únicament per nombrosos fidels, sinó també per representants de totes les institucions de la ciutat de Girona.

El màxim representant de la diòcesi de Girona va qualificar d'“una gran riquesa” que hi hagi “projectes polítics diferents que desitgin diverses configuracions polítiques per a Catalunya”. En aquest sentit, va fer una crida perquè l'Església sigui “promotora del diàleg”, “demani informació i raons de cada opció política i de les seves conseqüències”. També va reclamar, però, que no es menystingui ni s'atemoreixi “el qui té opcions diferents de les pròpies” i s'evitin els insults i menyspreus. Així mateix, va tornar a reivindicar el dret dels ciutadans a participar en una consulta. “Com a Església cal recordar i defensar els drets fonamentals dels ciutadans, entre els quals el de poder opinar i ser escoltats en decisions fonamentals que afecten la seva vida i la societat”, va exposar.

D'altra banda, el bisbe de Girona va aprofitar l'homilia per fer un toc d'atenció als governants sobre les polítiques d'ajustaments pressupostaris: “Permeteu-me que, com a captaire, faci un prec als qui teniu la responsabilitat de la polis, els polítics: si és del tot necessari retallar, feu-ho per dalt no per baix.” En referència a la situació de crisi, Pardo va posar en valor “els actes de generositat de moltes i moltes persones que, d'una manera anònima, han ajudat d'altres persones perquè puguin viure”. I va reconèixer el treball d'entitats com ara Càritas, el Banc dels Aliments, la Creu Roja i els patronats. Va dir que “han multiplicat els seus esforços per respondre a tantes necessitats”.

LA FRASE

Hem d'esforçar-nos per no menystenir ni atemorir el qui té opcions diferents de les pròpies i evitar els insults i els menyspreus”

El primer a reaccionar

El bisbe de Girona ha estat el primer càrrec de l'Església catalana a reaccionar davant de l'actitud que alguns presentadors i tertulians de la cadena de la Conferència Episcopal Espanyola ha mantingut darrerament envers el procés sobiranista que s'ha engegat a Catalunya. Un dels casos més coneguts va ser la que va protagonitzar el presentador Alfonso Merlos al seu compte de Twitter, en què va fer una piulada sobre la Via Catalana i la va acompanyar d'una fotografia en què es veia un grup de porcs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia