Política

maresme

L'Ajuntament de Mataró retornarà als treballadors part de la paga extra de Nadal del 2012

Una sentència rebutja que la retallada s'apliqués abans de l'entrada en vigor del reial decret imposat per l'Estat

El consistori anuncia que no presentarà recurs i que pagarà a principis d'any

La decisió de l'Ajuntament de Mataró de no pagar als funcionaris i treballadors municipals la paga extra de Nadal del 2012 vulnera la Constitució i, per tant, no és legal i s'ha de restituir. La sentència feta pública avui pel Col·lectiu Ronda, que defensa els interessos del personal municipal, recull que l'aplicació del reial decret imposada pel govern central havia de contemplar bla reducció de la paga extraordinària “a partir de l'entrada en vigor de la norma el 15 de juliol del 2012”. En aquest sentit, el persona laboral de l'Ajuntament de Mataró ha de recuperar la part proporcional de la paga entre l'1 de gener i el 15 de juliol del 2012 que l'Ajuntament no li va satisfer. Segons consta en la sentència, emesa des del jutjat social número 1 de Mataró, “la Constitució* espanyola que preveu la impossibilitat d'aplicar amb caràcter retroactiu les disposicions sancionadores que resultin desfavorables o estableixin restriccions de drets individuals”. La sentència afavoreix els interessos de tot el personal del consistori i dels organismes autònoms de l'Ajuntament (Institut Municipal d'Educació, Institut d'Esports, Institut Municipal de Promoció Econòmica i Institut Municipal d'Acció Cultural) que actualment estan dissolts i s'han integrat a l'estructura del propi Ajuntament.

Fonts municipals han assegurat aquesta tarda que no es recorrerà la sentència i que s'ha calculat que el consistori haurà de pagar al voltant d'un milió d'euros que vol fer efectius entre els mesos de gener i març del 2014. Prèviament, però, la proposta passarà pel ple del proper mes de desembre. El retorn de la part proporcional de la paga extra de Nadal del 2012 beneficiarà, segons dades de l'Ajuntament, a més de 1.300 persones.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.