Política

David Fernández (CUP) a Rodrigo Rato: “Fins aviat, gàngster. Fora la Màfia!”

El diputat amenaça l'expresident de Bankia amb una sandàlia i li retreu la participació del govern del PP a la guerra de l'Iraq

També pregunta a l'exministre si no té “por de perdre-ho tot” com ho han fet “milions de famílies” a l'Estat

El moment de més tensió de la compareixença de Rodrigo Rato aquest dilluns a la comissió del Parlament que investiga l'actuació de les entitats bancàries s'ha viscut amb les preguntes del diputat de la CUP David Fernàndez, que al final del seu torn ha acusat l'exministre de “gàngster”.

Durant la seva intervenció el diputat s'ha mostrat indignat perquè Rato qualifiqués d'“impossible” les xifres que li ha proporcionat, i segons les qual s Bankia hauria provocat 80.000 desnonaments durant el seu mandat”.

Fernández ha tancat el seu torn brandant una sandàlia a la mà i ha preguntat a Rato: “Sap què fan a l'Iraq amb això?”. “És un símbol d'humiliació i menyspreu al poder del poder”, ha explicat. El diputat ha vinculat aquest gest a la participació del govern del qual Rato era ministre a la invasió de l'Iraq. “Vostè va generar un paisatge devastat amb un govern que va anar a la guerra de l'Iraq: 150.000 innocents morts. I des d'altres esferes ha participat en una guerra econòmica contra els pobres que ha generat també paisatges devastats a l'Estat espanyol”, ha denunciat.

Després, ha preguntat a l'exministre si tenia por. “A qui, a vostè?”, ha respost Rato. I Fernández ha continuat: “No, de perdre-ho tot algun dia com ho han perdut milions de famílies; a la gent, a què algun dia la gent s'afarti”.

“Ens veiem a l'infern. El seu infern és la nostra esperança, que és el carrer. I el 15-M deia que la por ha canviat de costat. Fins aviat, gàngster. Fora la màfia”, ha etzibat enmig dels advertiments de la presidenta de la comissió, la populars Dolors Montserrat.

De la seva banda, el diputat d'ICV Josep Vendrell ha qualificat Rato de “carronyer”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia