Política

Pere Navarro convoca els díscols a una cimera

La reunió amb Avancem i Agrupament Socialista intentarà llimar diferències internes

La direcció exigirà unitat de vot als díscols sobre el dret a decidir

Pere Navarro ha convocat els principals grups crítics del PSC a una cimera al carrer Nicaragua aquest divendres. Just quan la tensió per la posició del partit davant la qüestió sobiranista està en un dels seus punts àlgids dels últims temps. La reunió, que estava prevista a l'agenda des de feia quinze dies, es farà a porta tancada i a la seu del partit. Segons ha pogut saber aquest diari, els assistents seran, per part de la direcció, Pere Navarro i Antoni Balmon, secretari d'Acció Política i número dos del partit; i per part dels crítics, Joan Ignasi Elena i Jordi del Río –impulsors del sector Avancem– i Àngel Ros i Marina Geli –líders del corrent oficial Agrupament Socialista–.

El motiu de la trobada és iniciar un diàleg intern i llimar diferències en el posicionament ideològic del PSC tant en política econòmica com nacional. L'objectiu és evitar una trencadissa més després de l'adéu d'Ernest Maragall, el distanciament d'Antoni Castells o l'abandonament del consell nacional per part de Montserrat Tura. Serà, doncs, segons fonts coneixedores de la trobada, un moment clau pel futur del partit.

El conclave, però, arriba en un moment de màxima tensió interna, sobretot provocada pel debat sobre el dret a decidir. Els socialistes hauran de votar al desembre si aposten o no per demanar a Madrid fer ús de l'article 150.2 per transferir les competències sobre la consulta o hauran de debatre el posicionament sobre la data i la pregunta que acordin CiU i ERC. Les costures del PSC podrien tensar-se de nou. Ara mateix ja existeixen diferències. No seria estrany veure en els mesos vinents votacions dissidents al Parlament. La direcció del PSC ho vol evitar com sigui. Un destacat dirigent del nucli dur de Navarro avisava fa una setmana que si els crítics tornen a trencar la disciplina de vot podrien optar per una resposta més contundent que una multa.

Agrupament Socialista emmarca la reunió de divendres en la “normalitat” i les “bones intencions” de parlar entre les parts. Fins i tot creuen que les reunions entre crítics i direcció s'haurien de repetir en els pròxims mesos. Tanmateix, Avancem l'afronta amb major preocupació i té por que sigui una manera de pressionar-los.

LA XIFRA

5
diputats crítics
del PSC van abstenir-se en la votació de la Declaració de Sobirania al Parlament, el gener passat.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia