Política

política

El PSC manté la confiança en l'alcalde de Blanes tot i l'admissió de la querella

Fernández no demana renúncies a Marigó perquè el procés està en fase inicial

“Si se'l processa s'hauran d'assumir responsabilitats; abans, no”, diu

El PSC no reclamarà a Josep Marigó, alcalde de Blanes, que assumeixi cap tipus de responsabilitat política per l'admissió a tràmit de la querella en contra seu pel perdó d'IBI. Tampoc es prendrà cap tipus de mesura política en l'àmbit intern del partit i continuarà com a president del consell de federació. Almenys de moment. “Admetre a tràmit una querella no és cap processament de la persona”, va explicar Juli Fernández, primer secretari del PSC a les comarques gironines.

El màxim dirigent socialista va explicar que l'inici d'un procés judicial no vol dir en cap cas que s'acabi processant l'alcalde de Blanes. “La gent ha de dimitir quan està processat; només amb la imputació no ha de ser suficient”, perquè “qualsevol et pot denunciar i, simplement acceptant la querella, vol dir que ja estàs imputat”, va explicar Fernández. “Llevat que –va matisar– es tractés d'una cosa extremadament greu o cantada.”

Una altra cosa diferent serà, si s'arriba al cas, quan s'obri el judici, moment en què es consideraria que està processat, segons el PSC. “Qualsevol polític nostre, quan se'l processa, ha de deixar tots els càrrecs, però quan està processat, no abans”, va afirmar Fernández.

Marigó, a part d'alcalde de Blanes i president del consell de federació del PSC, és també diputat a la Diputació.

LES FRASES

Quan hi hagi indicis clars i estigui processat s'hauran d'assumir responsabilitats. Però abans, no
Admetre a tràmit una querella no és cap processament de la persona
Juli Fernández
Primer secretari del psc

El PSC, en una cruïlla

El procés judicial obert a l'alcalde de Blanes, Josep Marigó, no té res a veure amb el moment polític sobre el dret a decidir, però sí que, d'alguna manera, s'afegeix a la difícil cruïlla en la qual està instal·lat el PSC. L'admissió a tràmit pel jutge del cas Marigó ha coincidit en el temps amb l'anunci que va fer Núria López, exalcaldessa de Campdevànol, que deixava l'executiva de la federació del PSC a les comarques gironines, on era secretària de programes d'acció política. López no deixa el partit, però es mostra crítica amb la línia del partit pel procés sobiranista. A més, el PSC afronta la marxa de militants com l'exalcaldessa de Roses, Magda Casamitjana.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia