Política

Oferiran gratis l'allotjament durant la marxa a Brussel·les

L'acolliment per la manifestació, promoguda des de l'ICEC, es fa per la col·laboració de famílies flamenques

Els participants en la marxa similar a la iniciativa 10Mil.cat, que es va fer farà cinc anys, tindran allotjament gratuït. La marxa es repetirà el 30 de març vinent però amb una diferència respecte a la primera: Escòcia i Flandes també hi seran, perquè els moviments socials que ho promouen formen part de la Comissió Internacional de Ciutadans Europeus (ICEC). Conjuntament, també, s'ha promogut la campanya de recollida d'un milió de signatures perquè els governs europeus reconeguin el dret a l'autodeterminació de les nacions. De moment se n'han compilat 355.000.

Passats cinc anys el sentiment de llavors continua viu, així com els objectius de llavors, segons ha explicat ahir Enric Canela, portaveu de la manifestació del 2009. Bàsicament, les demandes eren dues: fer que la independència figuri en l'agenda política i la internacionalització del conflicte pacífic. Dos elements que un lustre després continuen vigents i per això es tornarà a Brussel·les amb la mateixa reivindicació. L'organització facilitarà centenars d'allotjaments gratuïts en llars flamenques per la vocació internacional de l'ICEC. La coordinació de la gent que s'hi vulgui desplaçar es farà a través d'internet. L'objectiu és poder reservar amb temps suficient autocars i preveure altres tipus de transport col·lectiu, com per exemple vols xàrter, així com atendre les peticions d'allotjament que es puguin produir.

“Cal que es visualitzi que Catalunya vol exercir el seu dret a l'autodeterminació, i que ja hi ha una majoria social i parlamentària partidària d'una consulta, malgrat la negativa del govern espanyol que es realitzi”, ha afirmat la portaveu de l'ICEC a Catalunya, Anna Arqué.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia