Política

Trias votarà ‘sí' a la independència

L'alcalde de Barcelona considera que “el pitjor que ens podria passar a Catalunya és quedar-nos com estem”

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, va assegurar ahir que, tot i que no és independentista, votarà a favor del en un futura consulta sobre la independència de Catalunya perquè “el pitjor que ens podria passar és quedar-nos com estem ara”. Trias va fer aquestes declaracions a l'agencia EFE en una entrevista, en què també es va mostrar convençut que hi haurà un acord entre CiU, ERC, ICV i la CUP pel que fa a la pregunta que se sotmeti a votació. Trias, que també és secretari general adjunt de CiU, és optimista i creu que en el si de la federació nacionalista també hi haurà consens en la pregunta. “Sempre hi ha acord quan arriba el moment de les decisions importants”, afegeix el dirigent quan falten tres setmanes perquè expiri el termini en què el president Mas ha d'anunciar la data i la pregunta de la consulta.

Trias va justificar el seu vot favorable a la independència per la situació “inversemblant” de la Generalitat en l'àmbit del finançament, així com la “falta de respecte” per la llengua i la cultura catalana, que en alguns casos, segons Trias, arriba a ser “insuportable”. L'alcalde creu que l'Estat encara no ha entès què passa a Catalunya. “No s'adona que té un problema gros”, va lamentar.“Cal moure peça i, si ningú ho fa, ho haurem de fer nosaltres”, va afegir el dirigent.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia