Política

CDC assegura que l'informe acabarà perjudicant l'Estat

Rull considera que el document distribuït a les ambaixades suposa “el reconeixement explícit d'un litigi”

“El dret a decidir no té antídot possible en 200 planes”, afirma el conseller Mascarell

El secretari d'organització de CDC, Josep Rull, va advertir ahir que el document que el Ministeri d'Afers Exteriors ha distribuït a les seves ambaixades suposa “el reconeixement explícit d'un litigi” i acabarà provocant “un efecte invers al desitjat” en la comunitat internacional. “Hi ha una desproporció extraordinària entre el relat de dir que no passa res i els instruments i arguments que utilitza el govern espanyol per combatre aquest problema”, va afirmar el secretari d'organització de CDC que, no obstant això, troba aspectes positius en la publicació de l'informe. “El més interessant és que admeten que hi ha un problema, un plet amb Catalunya, i que ja han entrat en la campanya pel no”.

En termes semblants es va expressar el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, que va ironitzar sobre el contingut del document i va assegurar que “el dret a decidir no té antídot possible en 200 planes, perquè és molt més senzill i es pot resumir en una sola frase”. El conseller va evitar valorar el contingut concret de l'informe, però va subratllar el caràcter “profundament democràtic” del debat que s'està duent a terme a Catalunya, i la cohesió social que es viu al país.

Per la seva banda, el portaveu d'ERC al Congrés, Alfred Bosch, va criticar el cost d'un document que, al seu parer, “no deixa de repetir les tesis del govern espanyol, que no vol que els catalans puguem votar”. El republicà va defensar el dret de l'executiu de fer campanya en contra de la independència, però el va instar a convocar un referèndum, “com ha fet David Cameron al Regne Unit”. També Ciutadans es va referir al document del ministeri. El secretari general d'aquest partit, Matías Alonso, el va qualificar d'“innocu” i “innecessari”.

Finalment, el portaveu econòmic del PNB al Congrés, Pedro Azpiazu, va advertir que el govern espanyol està preparat per activar “tots els aparells de l'Estat contra l'independentisme català”.

LES REACCIONS AL DOCUMENT

El més interessant és que admeten que hi ha un problema, un plet i que ja fan campanya pel no
Josep Rull
secretari d'organització de cdc
El dret a decidir no té antídot possible en 200 pàgines, perquè és molt més senzill
Ferran Mascarell
conseller de cultura
Si volen fer com Cameron, han de fer campanya contra la independència, però també deixar votar
Alfred Bosch
portaveu d'erc al congrés
El risc més gran és que tots els poders de l'Estat es posin en marxa en contra de l'independentisme
Pedro Azpiazu
portaveu econòmic del pnb al congrés
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia