Política

Aliança catalana contra la reforma local del PP

Amb el lema Serveis municipals en perill per reformes del govern espanyol, l'Associació Catalana de Municipis (ACM), la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i els sindicats CCOO i UGT impulsen de manera conjunta una campanya de sensibilització ciutadana. L'objectiu no és altre que informar els veïns de com la nova llei de racionalització i sostenibilitat de l'administració local, aprovada pel govern estatal del PP, obligarà a disminuir els serveis que presten les administracions locals, en perjudici del ciutadà.

Representants de les quatre entitats van presentar ahir la campanya, que d'entrada consistirà a fer xerrades, distribuir 500 cartells i 50.000 tríptics, dissenyar un lloc web i potenciar perfils a les xarxes socials. En una segona fase, no es descarta la mobilització. El president de l'ACM i alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch (CiU), va posar exemples pràctics de com la llei és un atac al món local, com el de l'Ajuntament que no ha pogut contractar un servei d'atenció als nouvinguts. El president de l'FMC i alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor (PSC), va assegurar: “La llei és l'atac més clar i directe que estem patint els ajuntaments.” Els secretaris generals de CCOO i la UGT, Joan Carles Gallego i Josep Maria Álvarez, van alertar que es destruiran entre 30.000 i 50.000 llocs de treball.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia