Política

L'AMI farà pinya el dia 8 a Madrid amb els diputats

Vila d'Abadal confirma el suport i anuncia una junta directiva l'endemà al Born

Fa una crida a participar en les europees

El president de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), Josep Maria Vila d'Abadal, va anunciar ahir l'acord de la junta directiva, que es va reunir a Torroella de Montgrí, d'enviar una delegació de l'associació el dia 8 d'abril al Congrés per donar suport als diputats catalans que defensin la consulta a través de la via de l'article 150.2 de la Constitució Espanyola. A més a més, va anunciar que s'havia acordat en la directiva d'ahir convocar una reunió extraordinària d'aquesta l'endemà, a les dotze del migdia, al Born de Barcelona.

“Una delegació de l'AMI serà present a Madrid per donar suport als nostres diputats. A més, l'endemà reaccionarem en funció de la resposta.” El president de l'AMI va admetre que no s'espera cap altra contesta que un no del govern espanyol i això, segons assegura, demanarà una resposta immediata: “L'endemà farem declaracions i prendrem posició des del municipalisme a favor del procés i en conseqüència del resultat que aquest tingui. Direm adéu a Espanya si cal.”

La rapidesa de la convocatòria del govern espanyol ha sorprès el mateix Vila d'Abadal, que assegura que això és un símptoma clar que “tenen ganes de liquidar-ho ràpidament”. “No esperava que en fessin tanta via. Volen posar fi a la qüestió per deixar la feina feta.” Aquesta posició del govern espanyol és, a parer seu, únicament una demostració clara que “no saben què està passant a Catalunya”.

Carme Forcadell, presidenta de l'ANC, explicava ahir que temia la il·legalització de l'Assemblea. A Torroella, Vila d'Abadal va assegurar que no seria cap sorpresa que ho intentessin amb l'AMI. “Si ho intenten, aniran contra un acord administratiu de la Generalitat. Som una associació legal, registrada i aprovada. Som tan legals com la Federació Espanyola de Municipis d'Espanya. Si ens volen il·legalitzar en funció de l'objectiu, recularem al franquisme.”

Un dels acords de la junta directiva d'ahir, a la qual van assistir una quinzena de membres, va ser la crida perquè els ciutadans de Catalunya participin en les pròximes eleccions europees. “Encara que no hi hagi hagut un acord entre partits, pensem que és important que Catalunya vagi a votar en aquestes eleccions”, va manifestar.

La rapidesa és un símptoma clar que es pensen que ho liquidaran ràpidament. Però s'equivoquen
J.M. Vila d'Abadal
PRESIDENT DE L'AMI
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia