L'exministra brasilera Marina Silva deixa el partit de Lula i entra als Verds

L'exministra de Medi Ambient del Brasil, la senadora Marina Silva, va oficialitzar ahir la seva sortida del Partit dels Treballadors (PT) de Luiz Inácio Lula da Silva per entrar al Partit Verd (PV), del qual podria ser la candidata en les eleccions presidencials del 2010. El famós cantant i exministre de Cultura, Giblerto Gil, va felicitar immediatament Silva per la decisió i va oferir-se a la senadora per ser el seu candidat a vicepresident si finalment es presenta com a candidata.

Silva, fins ara senadora pel PT i ministra de Medi Ambient del 2003 al 2008, és una de les ecologistes brasileres de més projecció mundial i una de les personalitats més importants de la formació que Lula da Silva va fundar el 1980. La decisió de l'exministra de deixar el PT és un cop molt fort per aquesta formació ja que veu com perd un dels seus millors militants, amb fama d'integritat política i d'arrelats valors ètics. Per aquest motiu, des del president Lula da Silva i el líder del PT, Ricardo Berzoini, fins a innombrables amics personals de la prestigiosa ambientalista van intentar fins a l'últim moment que no abandonés el partit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.