Política

ROMÀ CODINA

ALCALDE DE LLORET DE MAR (CIU)

“Ha arribat el moment de fer un pas al costat”

Per què ha pres aquesta decisió?
La política no és per tota la vida. Ja fa dotze anys que sóc aquí. He donat de mi tot el que he pogut per Lloret i els seus ciutadans, però també crec que ha arribat el moment de fer un pas al costat i donar pas a gent nova. A Convergència en aquests moments hi ha molta gent jove amb il·lusions, només per respecte a ells i al municipi ja toca fer aquest pas. I a part, també tens un negoci, una família...
Si hagués estat un mandat políticament més plàcid, s'hauria tornat a presentar?
No ho crec. Encara que la situació política hagués estat diferent, quan ja fa 12 anys que ets al govern i tens joves darrere que en tenen ganes i veus que hi ha il·lusió, hauria pres la mateixa decisió. També vull agrair la valentia del regidor d'Esquerra per haver-se integrat en un govern en minoria.
El cas Clotilde ha influït en la seva decisió?
No. El cas Clotilde no va ser el moment més difícil. Va ser molt més difícil d'assumir quan hi va haver l'assassinat d'aquell noi o els aldarulls de l'agost del 2011. Espero, però, que el cas Clotilde es resolgui abans de l'estiu.
I què és el que més destaca en positiu del seu mandat?
Que, malgrat com estan les coses, hem reconduït i millorat la situació econòmica de l'Ajuntament. El que més em preocupava és que Lloret es quedés sense pressupostos, i hem pogut aprovar-los amb la complicitat i l'acord del PSC i Iniciativa.
És la seva retirada de la política?
No ho sé. No es pot dir mai que d'aquesta aigua no en beuré. Però com a mínim de la política municipal, segur que sí.
Se sap qui el substituirà?
No, encara no.
Creu que ha de ser algú de dintre de l'actual govern?
Jo no faré cap proposta; me'n mantindré al marge. Per descomptat, donaré suport i ajuda al candidat, sigui qui sigui. I jo no hauré de pensar ni en la campanya electoral ni en la llista. Podré estar fins l'últim dia al 200% a l'alcaldia.
Hi ha d'haver relleu generacional?
Hi ha d'haver un relleu generacional, però l'alcaldia de Lloret és una alcaldia complicada i requereix certa experiència. Però hi ha d'haver regeneració política.
Fent balanç, ha valgut la pena?
Sí. Ha valgut la pena. Tens molts més moments difícils que plàcids. Moltes més situacions dures que alegries. Però t'emportes una gran experiència. I al final sempre et quedes amb els bons moments.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia