Política

Donetsk i Lugansk es declaren independents d'Ucraïna

L'autoproclamada ‘República Popular de Donetsk' demana integrar-se Rússia

Moscou respecta la “voluntat popular” expressada als dos territoris ucraïnesos però evita reconèixer els resultats dels referèndums

Les regions de Donetsk i Lugansk han proclamat aquest dilluns la seva independència d'Ucraïna, un dia després dels referèndums en aquests territoris que en què el 89,7% i el 96%, respectivament, van donar suport a aquesta opció.

El Consell de l'autoproclamada República Popular de Donetsk ja ha demanat a Moscou que consideri l'adhesió d'aquesta regió a la Federació Russa.

El Kremlin ha expressat avui en un comunicat el seu respecte per “la voluntat popular expressada per la població de les regions de Donetsk i Lugansk”. La nota també informa que el president rus, Vladimir Putin, no opinarà sobre els referèndums fins que se'n coneguin els resultats definitius. Moscou confia que “la realització pràctica dels resultats del referèndum es produeixi per la via pacífica, sense brots de violència i a través d'un diàleg entre representants de Kíev, Donetsk i Lugansk”.

El portaveu del Kremlin, Dmitri Peskov, ha recordat que Putin va demanar la setmana passada als rebels prorussos que ajornessin la consulta, però aquests van rebutjar la proposta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia