Política

Anul·len el concurs per triar nou gerent

El PSC acusa el govern de “corrupció” i ERC demana transparència

El conseller delegat de Fisersa, Manuel Toro, va explicar ahir al consell d'administració de l'empresa municipal de serveis Fisera que retiren el concurs que es va convocar per contractar un nou gerent, després de l'acomiadament de Josep Viñas. El motiu, segons van al·legar ahir tant Toro com l'alcaldessa, Marta Felip, és que hi ha un informe del cap de recursos humans de l'Ajuntament que adverteix que el concurs es podria impugnar perquè té errors. “Les bases van ser objecte d'un error en una transcripció i això ha provocat que hipotèticament s'hi puguin posar pegues”, va dir Toro. I hi va afegir que un cop detectada aquesta situació s'ha decidit abandonar la idea de repetir el concurs per la proximitat de les eleccions municipals del 2015.

L'opció per la qual opta el govern de CiU és que Manuel Toro, com a conseller delegat, “segueixi controlant la marxa de l'empresa” assumint part de les feines que faria un gerent. El govern no tem que la retirada del concurs pugui ser objecte de denúncia.

La decisió d'anul·lar el concurs arriba després que s'hagi fet públic que l'exgerent de Fisersa Albert Testart (que va ser acomiadat per CiU per falta de confiança) era un dels candidats més ben situats. Però ni Manuel Toro ni Marta Felip ho vinculen amb aquest fet.

L'oposició carrega

Els regidors del PSC, Pere Casellas i Mireia Guerrero, van comparèixer en roda de premsa per valorar, precisament, la retirada del concurs per escollir nou gerent. Pere Casellas va acusar el govern de CiU de “corrupció” i va reclamar a l'alcaldessa, Marta Felip, que cessi immediatament Manuel Toro, i que aquest torni l'acta de regidor. El PSC no troba normal que un regidor que “fa un concurs i la vessa, acabi manant a Fisersa” –referint-se a Toro–. Casellas també va demanar a l'alcaldessa que tingui dedicació exclusiva a l'Ajuntament i deixi la Diputació, perquè “no pot ser que dia sí i dia també sortim als diaris”. Creu que el govern de CiU ha fet el “ridícul” amb la qüestió del concurs per escollir nou gerent.

Mireia Mata, d'ERC, s'ha mostrat “preocupada” per la situació a Fisersa i reclama “explicacions i transparència” al govern de Marta Felip. “Volem que l'equip de govern practiqui la transparència que predica, en un tema que és clau per a la ciutat i que s'està gestionant d'una manera cada cop més rocambolesca. Exigim responsabilitat”, diu Mata.

Tinc titulació suficient per haver-me pogut presentar al concurs de Fisersa
Manuel Toro
conseller delegat a fisersa
Un càrrec electe per a una feina tècnica? Toro té la titulació que exigia el concurs?
Pere Casellas
portaveu del psc
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia