Política

Figueres

La gestió de l'empresa municipal de serveis

Fisersa no esquiva la polèmica

El concurs per escollir un nou gerent ha embolicat més la troca, en lloc d'aportar llum a la gestió de l'empresa municipal

Les crítiques de l'oposició tornen a escena i Manuel Toro és cada cop més qüestionat

La polèmica persegueix Fisersa i no se'n desfà. Amb l'acomiadament al febrer de l'exgerent Josep Viñas i la convocatòria d'un concurs públic per substituir-lo, semblava que es faria taula rasa i hi hauria un punt d'inflexió cap a la transparència per deixar enrere els dubtes que planen sobre l'empresa. Es feia bé. Es passava d'un càrrec de confiança nomenat a dit a, teòricament, una persona escollida pels seus mèrits professionals.

Però desfem el que havíem fet, a corre-cuita i amb poques explicacions (ningú ha dit res d'Albert Testart encara). El concurs s'anul·la i el primer tinent d'alcalde, Manuel Toro, es quedaria com a conseller delegat amb funcions de gerent. És a dir, s'allargaria fins a final de mandat una situació que havia de ser per poc temps. Això en principi, perquè la junta general que ha d'aprovar els canvis no està ni convocada. I el mateix Toro ha dit que es podria replantejar coses arran de les dures crítiques que ha rebut. El PSC i la CUP tornen a demanar la dimissió d'un primer tinent d'alcalde cada cop més qüestionat, com ja li va passar en ser imputat en el cas Manga.

El cas és que en pocs anys hi ha hagut tres directius acomiadats per falta de confiança –Albert Testart, Romà Corcoll i Josep Viñas– i 180.000 euros en indemnitzacions. Hi ha hagut gestions polèmiques, sobretot amb la famosa canonada de Pont de Molins. I hi ha hagut denúncies del PP a la fiscalia i a antifrau. Però veurem si la més sonada de les polèmiques no serà aquesta d'ara. Especialment després de la jugada de l'exgerent Albert Testart, que després que el fessin fora ara seria el més ben situat per tornar a dirigir Fisersa. I després que de cop hagi aparegut un informe que alerta que el concurs es podria impugnar i que ha fet aturar-lo.

Pot semblar que són històries per no dormir, picabaralles polítiques, però Fisersa gestiona a Figueres l'aigua potable –ara també ho fa a Vilafant–, el clavegueram, les aigües residuals, el transport urbà, les zones blaves i la grua. Per si fos poc, té sobre la taula l'ampliació de serveis a més municipis i la nova àrea verda d'aparcament, que de moment s'ha hagut d'ajornar. Com se'n porti la gestió afecta tots els contribuents i cal que ens en recordem. Veurem com s'aclareix.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia