Política

Amb V de Baix Ebre

Més d'un miler de persones fan cap a Tortosa des de Jesús i Maria i Roquetes i formen una gran V en el primer assaig de la mobilització de la Diada

Hi haurà accions semblants tot l'estiu

Ja corre el compte enrere per a la gran mobilització de la Diada del 2014, la V humana gegant entre la Gran Via i la Diagonal de Barcelona que serà el punt àlgid de la campanya pel sí i sí que l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) endegarà al juliol. Entre 1.300 i 1.500 persones, segons l'organització, van participar ahir al Baix Ebre en el primer de les desenes d'assajos que organitzarà aquest estiu arreu del país, anàlogament als simulacres a petita escala que es van fer de la gran manifestació del 2012 i de la Via Catalana del 2013. L'entitat tot just els acaba d'organitzar, amb la intenció d'anunciar-los en les properes setmanes, però en tot cas el primer d'ahir, convocat per les ANC de Jesús i Maria, Roquetes i Tortosa amb el lema “Vine a fer la V, votar depèn de tu”, va suposar un tastet molt fiable de l'impacte que pot suposar la imatge aèria d'una mobilització així.

Els dies previs s'havia difós un vídeo en què ebrencs anònims cridaven de simpàticament a unir-se a la mobilització fent la V de moltes maneres, fins i tot llaurant un camp amb un tractor. “No preteníem ser els primers, va sortir de manera espontània”, explicava a l'ACN Manel Casadó, un dels organitzadors, que ja preparen una altra acció espectacular, un dels mosaics amb la cara d'un dirigent mundial a la platja del Trabucador de Sant Carles de la Ràpita.

La crida va fer efecte, i ahir centenars de persones es van concentrar a les set de la tarda a Jesús i Maria i a Roquetes, a més d'una plaça propera de Tortosa, des d'on, en paral·lel, van desfilar en cercavila festiva per confluir, poc després de les vuit, a la plaça de la Corona d'Aragó de la capital ebrenca. Aquest va esdevenir el vèrtex de la V, amb els dos ramals disposats cap a la carretera de Roquetes i l'avinguda de Jesús i Maria. Un cop allí, els participants van aixecar cartolines blaves per formar un mosaic que feia més visible l'acció, mentre desplegaven una estelada gegant i el mot “Independència” al vèrtex. Un manifest llegit per voluntaris i un parlament d'Irene Fornós, coordinadora de l'ANC a les Terres de l'Ebre, en què va comparar la lluita amb la que viu el territori per defensar el riu, van posar el punt final a l'assaig. Ben aviat, molts més.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia