Política

Albert Testart serà el cap de llista d'ERC a Figueres

Aposta per un candidat independent

L'ha de ratificar l'assemblea de militants, que es farà el mes que ve

L'independent Albert Testart serà el cap de llista d'Esquerra a Figueres en les pròximes eleccions municipals, el 2015. ERC confia en la figura de Testart perquè sigui la cara visible d'una candidatura que vol unir totes les esquerres i que amb tota probabilitat inclourà també gent provinent de Nova Esquerra Catalana (Necat). El partit vol disputar l'alcaldia a CiU.

Testart és un nom de consens i també avalat per la direcció nacional; tot i que encara ha de ser ratificat per l'assemblea de militants, que se celebrarà el mes que ve, tot indica que no tindrà cap candidatura opositora. De fet, Esquerra ha apostat en tot moment per evitar les primàries.

ERC mantindrà a Figueres el calendari previst ja que l'objectiu era que abans de l'estiu estiguin nomenats la major part de candidats a les eleccions municipals de l'any que ve, especialment a les grans ciutats. El motiu és que a partir del mes de setembre Esquerra es vol centrar en el procés sobiranista i la consulta del 9 de novembre.

Testart era un dels noms que més havien sonat en els últims mesos com a candidat d'ERC a Figueres. El primer nom que va sorgir va ser el de l'historiador Enric Pujol. Però en les últimes setmanes també s'havia parlat de Mireia Mata, Maria Perpinyà i fins i tot Agnès Lladó, presidenta de la secció local d'Esquerra a la capital de l'Alt Empordà.

Mireia Mata, actualment única regidora a l'Ajuntament figuerenc, ja havia dit en diverses ocasions que el més important era trobar un candidat de consens i que si havia de fer un pas enrere el faria.

LA XIFRA

1
regidora
a l'Ajuntament té actualment ERC (Mireia Mata) després que Esteve Gratacós va passar a ser no adscrit.

Exgerent de l'empresa Fisersa

Testart va ser gerent de la polèmica empresa cent per cent municipal Fisersa durant sis anys. Va ser acomiadat per l'anterior alcalde, Santi Vila, el 2011, i el va substituir Josep Viñas, que precisament també ha estat acomiadat aquest any. Ha tornat a aparèixer a escena perquè ha aspirat al concurs convocat per escollir nou gerent, i que s'ha suspès. Testart també va ser portaveu de la plataforma Figueres Decideix. Viu i treballa a Barcelona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia