Política

En marxa la taula d'entitats pel dret a decidir de Barcelona

Es va constituir ahir amb la idea d'aplegar el màxim de suports cívics pel 9-N

Emetrà una declaració al setembre

La societat civil barcelonina es comença a organitzar amb vista a la consulta del 9-N. Diverses entitats van constituir ahir a l'Ateneu Barcelonès, que va actuar d'amfitrió, la Taula pel Dret a Decidir de Barcelona, la delegació territorial del Pacte Nacional, que pretén aplegar el màxim nombre d'associacions per donar suport a la voluntat dels catalans de votar el 9 de novembre. “A partir que comenci la campanya, ja es demanarà el vot en un sentit o un altre, però abans volem crear un gran moviment cívic per votar”, justificava el coordinador nacional, Joan Rigol, que reclamava “actitud constructiva, de diàleg”, per tirar endavant la consulta.

Les entitats que feien la convocatòria d'ahir eren l'Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural, el Consell d'Associacions de Barcelona –que agrupa una trentena d'ens sectorials i territorials de la ciutat–, el Consell de Joventut, l'Ens de l'Associacionisme Cultural, el Moviment Laic i Progressista i la Federació d'Associacions de Veïns i Veïnes, que ja va fer de paraigües per a la històrica manifestació de la Diada del 1977, i que ahir tornava a mostrar el seu compromís –com feien totes– amb el dret a decidir. “La llibertat d'expressió és un factor de cohesió potentíssim, compartim aquest anhel de llibertat i l'expressió de la pluralitat”, resumia el seu president, Lluís Rabell.

La intenció és ara constituir-se a tots els barris i districtes, unir-se a iniciatives ja en curs i promoure'n de noves perquè s'hi vagin adherint més entitats locals. El procés culminarà al setembre amb una declaració conjunta i l'adhesió solemne de la Taula de Barcelona al Pacte Nacional pel Dret a Decidir, previsiblement en el gran acte que prepara per la segona quinzena.

“Som la capital, i n'hem d'exercir”

El president de l'Ateneu, Jordi Casassas, reclamava la implicació de l'Ajuntament de Barcelona i, assegut al seu costat, el primer tinent d'alcalde, Joaquim Forn, no va trigar a prendre la paraula per refermar el ”suport i compromís” de l'Ajuntament en el 9-N. “Som la capital de Catalunya, i n'hem d'exercir; Barcelona ha d'estar al costat de la majoria dels 950 municipis que reivindiquen el dret a decidir”, sostenia. El tinent d'alcalde, que destacava que la iniciativa “surt de les entitats, i va més enllà de partits i institucions”, recordava que el ple va aprovar-la per majoria ja fa un any, i demanava civisme i respecte per totes les opinions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia