Política

Iceta es proclama nou líder del PSC amb el 85,04% dels vots

Gairebé el 47% del cens participa en les primàries per elegir el nou primer secretari socialista

1.435 vots han estat en blanc (14,9%)

El nou líder socialista reivindica que el seu partit està cridat a evitar el “xoc de trens”

El diputat al Parlament Miquel Iceta ha estat elegit aquest diumenge nou primer secretari del PSC amb el 85% dels vots a les primàries socialistes, en les quals era l'únic candidat –només ell va aconseguir els aval necessaris.

Amb el 100% dels vots escrutats, 9.663 militants han participat a la consulta, el 46,98% del cens. 8.156 vots han estat per a la candidatura d'Iceta (85.04%); 1.435 han estat vots en blanc (14,96%), i s'han comptat 72 vots nuls (0,75%).

En una roda de premsa a la seu del partit, Iceta ha subratllat que avui els militants del PSC “han parlat en un procés participatiu amb total transparència” i ha acceptat la responsabilitat de dirigir el partit. “Avui el PSC ha decidit que jo sigui la persona encarregada d'encapçalar el partit i de proposar al Congrés la nova direcció” ha dit.

Iceta també ha fet al·lusió al gairebé 15% de vots en blanc en unes eleccions a les quals només es presentava una candidatura: “Treballaré conscient del resultat obtingut, conscient d'aquest suport, conscient que el nostre partit no es un partit d'unanimitats”.

Això no obstant, ha destacat que amb l'alta participació en les primàries “els socialistes han dit avui que es volen posar en marxa, posar-se dempeus” i “traçar una alternativa progressista als governs conservadors de Catalunya i Espanya”.

El dirigent socialista ha reivindicat que el PSC està cridat a exercir l'oposició al govern d'Artur Mas i “evitar un xoc de trens” entre Catalunya i Espanya aportant “solucions concretes als problemes d'encaix”. “No defallirem en aquest esforç”, ha afegit.

D'altra banda, Iceta ha explicat que ja ha felicitat el guanyador de les primàries per liderar el PSOE, Pedro Sánchez. El líder electe del PSC també ha posat en valor els bons resultats de Pérez Tapias a Catalunya amb els seu discurs “genuïnament federalista” i ha aprofitat per llançar un missatge als socialistes espanyols. “Des del respecte a totes les candidatures, convido tothom a llegir uns resultats que marquen una vies de renovació, de compromís, i de l'interès que desperten a Catalunya les idees federalistes”. “És molt convenient que s'atengui aquesta crida”, ha reblat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia