Política

Part de l'oposició del Consell de la Selva vol reprovar Balliu

El portaveu d'ICV-EUiA ho va anunciar ahir

Sense el PSC, que no ho veu clar, la moció no té majoria

El portaveu d'ICV-EUiA al Consell Comarcal de la Selva, Joan Salmerón, va anunciar ahir que els grups de l'oposició duran a terme una reprovació del president del Consell, Salvador Balliu (CiU), per la seva negativa a acomiadar el gerent de l'ens, Joan Burjachs, arran de la seva presumpta implicació en el cas Manga.

Salmerón va recordar que –segons es va acordar en una reunió dels portaveus dels diferents grups amb els advocats del Consell Comarcal, el 26 de juny– s'havia de fer una neteja interna al Consell que implicava obrir expedients a funcionaris implicats i acomiadar Burjachs, que va ser contractat com a càrrec de confiança de l'anterior president, Robert Fauria.

L'incompliment d'aquest compromís per part de CiU va provocar el trencament del govern, amb la renúncia dels consellers d'ERC als seus càrrecs de responsabilitat a l'ens. El portaveu d'ERC, Jordi Orobitg, va admetre ahir que s'està parlant de reprovar l'actuació de Balliu. “Es va comprometre a prendre unes decisions respecte del gerent i el personal implicat, i no només no ho va fer sinó que a la junta de portaveus va negar haver-s'hi compromès”, va dir Orobitg.

La reprovació del president, però, podria no tenir el consens necessari per tirar endavant, ja que el portaveu socialista, Martí Nogué, no ho veia clar, ahir. “Reprovar una persona perquè ha dit una cosa... n'hauríem de parlar”, va dir. A més, Nogué no recorda si Balliu realment es va comprometre a prendre les mesures anunciades, tot i que era a la reunió. “Jo era allà davant quan ho va dir, i no recordo ben bé les paraules que va fer servir, no em va quedar gravat”, va manifestar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia