Política

El CGPJ situa el jutge Vidal a les portes de la suspensió

Li obre un expedient per haver elaborat una constitució catalana i per haver-se mostrat favorable a la independència

Santiago Vidal podria ser apartat de la judicatura en breu després que ahir el promotor de l'acció disciplinària del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) va decidir obrir-li un expedient amb la proposta de suspendre'l cautelarment de funcions. Ara haurà de ser la comissió disciplinària d'aquesta institució la que decideixi el futur professional del magistrat de l'Audiència de Barcelona. Els motius adduïts per l'instructor són els seus pronunciaments públics a favor de la independència i el fet que ell mateix relatés que participava en un grup de treball encarregat d'elaborar un esborrany de la constitució catalana.

L'òrgan judicial va iniciar un procés d'informació l'abril passat arran d'unes declaracions públiques de Vidal en què exposava la confecció de la futura norma catalana. El magistrat va haver de traslladar-se a Madrid per donar explicacions i va emparar-se en la llibertat d'expressió. Ara, a les portes del 9-N, la conclusió del promotor de l'expedient és que Vidal ha comès dues infraccions disciplinàries qualificades de molt greus: fer cas omís del règim d'incompatibilitats i vulnerar del deure “bàsic de fidelitat a la Constitució”. En el plec de greuges contra Vidal, s'assegura que el jutge, públicament, ha considerat “legítim” no complir la Constitució, a banda de donar suport “a iniciatives polítiques encaminades a obtenir la independència de Catalunya”; un fets que es consideren “d'extrema rellevància” i que justifiquen la seva suspensió.

ELS MOTIUS ADDUÏTS PER OBRIR L'EXPEDIENT

El magistrat ha considerat legítim –i hi ha donat suport públicament– l'incompliment de les lleis i de la Constitució
Ha reconegut la seva participació en un grup de treball encarregat d'elaborar una constitució per a una Catalunya independent
Ha realitzat declaracions públiques de suport a iniciatives polítiques encaminades a obtenir la independència
El promotor, donada l'extrema rellevància dels fets descrits, proposa a la comissió disciplinària la suspensió cautelar de funcions
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia