Política

CDC i ERC llancen campanyes pròpies per impulsar el 9-N

El foment de la participació, la crida a l'estat propi i un gran dispositiu per al 8-N centren l'ofensiva convergent

ERC repartirà, tot i les reticències amb el format, un milió de paperetes amb el sí i sí

L'endemà que Artur Mas i Oriol Junqueras enterressin la destral de guerra, almenys durant unes setmanes, i acordessin abocar-se en el nou 9-N, CDC i ERC van ultimar les seves campanyes per a una jornada que les dues formacions volen contribuir a convertir en històrica.

Convocats pel líder del partit, Artur Mas, els responsables de la campanya convergent van ultimar ahir a la tarda els preparatius d'una ofensiva que serà visible a partir d'avui. “Parlem de consulta i de votar”, va assenyalar al vespre Meritxell Borràs, cap del dispositiu que mobilitzarà les cares més conegudes de l'univers convergent i que apostarà decididament pel territori. El punt àlgid de la campanya serà el vuit de novembre, quan CDC preveu instal·lar 800 parades arreu del país per difondre el seu missatge a favor del sí i sí. El president de la Generalitat mantindrà el seu paper institucional i no es preveu que intervingui en cap dels actes de Convergència, que, al marge de la seva ofensiva particular, mantindrà una col·laboració activa en la campanya Ara és l'hora impulsada per l'ANC i Òmnium Cultural. L'alcaldessa de Sant Cugat i portaveu de CDC, Mercè Conesa, va insistir en la necessitat de fomentar la participació i de posar les coses “molt fàcils” perquè tots els ciutadans que ho vulguin puguin votar, però va evitar parlar de xifres. Al matí, l'alcalde convergent de Girona, Carles Puigdemont, havia assegurat que la jornada es podria qualificar d'“èxit rotund” si hi participaven dos milions de persones.

“Primera volta” per ERC

Malgrat les seves reticències amb el format proposat per Artur Mas, Esquerra també s'abocarà en el 9-N, que qualifica com una “primera volta” del procés i una avantsala del veritable embat que, segons els responsables del partit, han de ser unes eleccions per la independència que se celebrin com més aviat millor.

A hores d'ara, el malestar dins les files d'ERC encara és ben viu. Consideren que Mas i CiU han incomplert el pacte de governabilitat i promouen un procés participatiu descafeïnat. Tot i això, Oriol Junqueras va assegurar que intentarien ajudar l'executiu fomentant la participació i implicant-s'hi al màxim. La seva campanya tindrà com a lema Vull ser lliure, vull un nou país. Com ahir recordava el secretari general adjunt, Lluís Salvadó, no és l'hora dels “laments”, sinó de treballar perquè la participació sigui molt elevada.

Per aconseguir aquest repte, els republicans repartiran un milió de paperetes amb el sí i sí entre el col·lectiu d'indecisos perquè ningú no pugui dir que no ha tingut l'oportunitat de votar. En total, està previst que es facin mig miler d'actes a tot el país, el gruix dels quals serà del 2 al 8 de novembre, quan ERC prepara una campanya idèntica a la de les eleccions. El tret de sortida serà el diumenge dia 2 amb un míting a Barcelona i es tancarà el dissabte 8, a Girona. Al marge d'aquestes activitats, els de Junqueras també participaran en la campanya unitària d'Ara és l'hora, que, entre altres propostes, prepara un acte central i multitudinari el divendres dia 7.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia