Política

Esperant Rajoy

L'AMI i l'ACM envien a Madrid una còpia de les mocions municipals del 9-N

Estan en espera de saber si el president espanyol els rebrà

Els representants de les principals associacions municipalistes del país –l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l'Associació Catalana de Municipis (ACM)– han posat més pressió a Rajoy i li han demanat una reunió per parlar del procés. El 27 d'octubre passat tant el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, com el president del Congrés, Jesús Posada, van rebre una còpia de les 911 mocions que es van aprovar en el 96,2% dels municipis de Catalunya. Però aquestes mocions no van arribar soles a Madrid. Anaven acompanyades d'una carta en què el president de l'AMI, Josep Maria Vila d'Abadal, i el president de l'ACM, Miquel Buch, demanaven una reunió amb el president Rajoy. De moment, no han rebut resposta.

Les mocions, però, han anat més enllà i, en un nou intent d'internacionalitzar el procés català, han estat enviades al secretari general de les Nacions Unides, Ban Ki-moon; al president del Consell de la UE, Herman van Rompuy; al president sortint de la Comissió Europea, José Manuel Durão Barroso, i al president del Parlament Europeu, Martin Schulz. Amb aquest últim, els presidents de les dues entitats municipalistes també han demanat una reunió i li han enviat una missiva per exposar-li la seva visió del procés.

Les mocions que fan córrer l'ACM i l'AMI són una còpia de les que van ser entregades al president Artur Mas el 4 d'octubre passat, quan més de 800 alcaldes van omplir el Palau de la Generalitat en un dia històric pel dret a decidir. Unes mocions que van ser presentades en 931 municipis, dels 947 que hi ha a Catalunya. Finalment, la iniciativa va ser aprovada en 911 poblacions, que suposen un 88% de la població. En aquestes proposicions els diferents consistoris mostraven el seu suport a la convocatòria de la consulta del 9 de novembre “per decidir lliurement el futur de Catalunya dins l'exercici dels drets democràtics”. Els consistoris també prenien el compromís d'ajudar en la celebració del 9-N “facilitant tots els recursos i les eines necessàries per fer-lo possible, fent una crida a la participació”. En aquest sentit, la setmana passada el govern va lliurar el disseny del material gràfic, per fer propaganda del 9-N, a les entitats municipalistes. Després aquestes van entregar els materials al consistoris, passant-los a ells la decisió d'imprimir els cartells i les banderoles i penjar-los a les places i els carrers dels municipis.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia