Política

Reforç dels vincles entre els Pirineus Orientals i Catalunya

El govern va autoritzar ahir en el Consell Executiu la subscripció d'un acord marc de cooperació transfronterera entre la Generalitat i el Consell General dels Pirineus Orientals, a l'Estat francès, amb l'objectiu de reforçar els vincles institucionals ja existents i potenciar la complementarietat econòmica i cultural entre els dos territoris.

L'executiu català va subratllar, a través del portaveu, Francesc Homs, que l'interès mutu en la millora permanent de les infraestructures de transport, especialment el corredor mediterrani, fa necessari dotar aquest espai d'una cooperació institucional estable, que permeti donar la cobertura necessària a les iniciatives en curs o a desenvolupar en un futur.

Les dues institucions ja havien signat el 2006 un acord de col·laboració, que va ser renovat l'any 2010. Des del 2008, han treballat en la configuració d'un eurodistricte de l'Espai Català Transfronterer, que integra tot el territori comprès entre la frontera existent a Portbou-Cervera i la Marenda-la Cerdanya.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia