Política

Torrent, escollit alcaldable d'ERC a Sarrià de Ter

Alcalde del municipi des del 2007, pretén ampliar en el proper mandat la xarxa social i de serveis a les persones

La secció local d'ERC de Sarrià de Ter va escollir dimarts al vespre Roger Torrent com a cap de llista de la formació per a les eleccions municipals de l'any que ve. Els republicans van considerar que l'actual alcalde de la població reuneix les qualitats per encapçalar la llista, ja que és una persona amb experiència i que coneix el municipi amb profunditat.

Torrent va agrair la confiança de l'executiu local i de la militància i va manifestar que assumeix el repte per “responsabilitat i compromís amb un projecte que té recorregut”.

En aquest sentit, Torrent va assegurar que el pla de treball amb vista a les municipals estarà fonamentat en tres eixos: “una nova política, comunitarisme i transversalitat”. La voluntat dels republicans, segons va declarar l'alcaldable, és treballar per aconseguir una administració oberta, propera i que pren decisions conjuntament amb la ciutadania en un projecte “transversal, integrador, obert a tothom i amb transparència”.

A més, hi va afegir que pretén que el pròxim mandat sigui de “poques obres físiques però de grans fites socials” per continuar “la tasca d'ampliar la xarxa social”. En el mandat anterior, Torrent va destacar la promoció econòmica i els serveis socials com a eixos centrals. Així, pel que fa al balanç dels últims quatre anys, va remarcar: “Malgrat la manca de recursos, hem consolidat els serveis a les persones que cada vegada són més necessaris.”

Dos mandats a Sarrià

Roger Torrent i Ramió és alcalde de Sarrià de Ter des que ERC va guanyar les eleccions de l'any 2007. En el primer mandat va governar amb quatre regidors i amb CiU com a soci de govern. En les eleccions municipals del 2011 ERC va guanyar amb una majoria àmplia i va passar de tenir quatre regidors a aconseguir nou dels onze regidors que hi ha en total. Torrent va començar com a regidor de l'Ajuntament de Sarrià de Ter el 1999. A més, des del novembre del 2012 és diputat d'ERC al Parlament de Catalunya. Anteriorment va ser portaveu de la formació a la Diputació de Girona, concretament des del 2011 fins al novembre del 2012, i membre de la Comissió Municipalista de Catalunya i de la Comissió de Govern Local de Catalunya entre el 2007 i el 2011. Politòleg de formació, és llicenciat en ciències polítiques i de l'administració (UAB) i ha fet un màster i un postgrau en estudis i dret urbanístic, a més de dos postgraus en comunicació política i gestió d'administracions locals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia