Política

Trias nega que Ferrusola li demanés favors per als seus fills quan era conseller

L'alcalde critica la negativa del ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, a demanar-li disculpes per la filtració d'un informe policial sobre un fals compte a Suïssa

L'Ajuntament tindrà enllestit entre avui i demà un informe sobre el 4F

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha negat que la dona de l'expresident Jordi Pujol li demanés favors per als seus fills quan ell era conseller de Presidència, com va insinuar aquest dilluns l'excap de premsa de la Generalitat Ramon Pedrós a la comissió d'investigació del frau al Parlament.

Durant una entrevista a Catalunya Ràdio, Trias ha titllat d'“al·lucinant” la declaració de Pedrós. “A mi això em sembla al·lucinant, perquè mai m'ha trucat Marta Ferrusola demanant-me favors, mai a la vida”.

L'alcalde de Barcelona, que va ser conseller en diversos governs de Jordi Pujol, ha assegurat que l'expresident “ha estat una de les persones més importants” de la seva vida. “Me l'he estimat molt, i em sap molt greu el que li està passant, però tothom ha d'assumir la seva responsabilitat”, ha afegit.

Compte a Suïssa

Trias ha retrat al ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, la seva negativa a demanar-li disculpes per la filtració policial que apuntava a l'existència d'un compte a Suïssa, una informació que va resultar ser falsa.

“Per mi [Jorge] Fernández Díaz no existeix; fa temps que vaig decidir que no existia”, ha etzibat. “A la vida hi ha moments que algunes coses et deixen d'interessar i aquesta és la meva posició respecte a algunes persones que crec que no fan les coses com cal fer-les”, ha afegit. I és que per l'alcalde, “el problema no és qui investiga, sinó qui filtra”.

Trias lamentat que “hi ha qui juga a destruir i estem equivocats, estem en un moment històric per al nostre país i no ens hem de deixar portar per segons quines històries”. “Si no hagués sortit el número de compte, en quina situació em podria trobar jo ara”, ha comentat. En aquest context, ha explicat que manté la querella basada en la demostració que el compte filtrat no existeix i que no té cap compte a l'estranger.

Informe oficial sobre el 4-F

L'alcalde ha anunciat durant l'entrevista que el consistori “està acabant“ de redactar un informe amb la “versió oficial” del que ha esbrinat sobre els fets del 4 de febrer de 2006, narrats al documental Ciutat Morta. Trias ha assegurat i que el tindrà enllestit “entre avui i demà”.

Trias ha volgur defensar que la Guàrdia Urbana de Barcelona funciona bé i s'ha mostrat convençut que “tenim un cos a nivell de la ciutat de Barcelona que fa una bona tasca, només cal sortir al carrer i preguntar als ciutadans què opinen de la Guàrdia Urbana”.

En qualsevol cas, ha garantit que “quan hi hagi una actuació maldestre de la Guàrdia Urbana actuarem amb tota la potència i amb tota la claredat”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia