Política

Xavi Sanllehí

Alcalde i cap de llista de CiU a Castelló d'Empúries

“Hem recuperat les finances i ara es pot parlar de futur”

L'alcalde de Castelló d'Empúries aspira a la reelecció defensant el seu balanç econòmic

El passeig d'Empuriabrava, tema de campanya

Aspira a un cinquè mandat; va entrar d'alcalde l'any 1995, amb l'intermedi d'un mandat, del 2007 al 2011, durant el qual va quedar a l'oposició
lluís serrat

Xavi Sanllehí (CiU) aspira a la reelecció com a alcalde de Castelló d'Empúries. En aquest mandat ha governat amb un equip ampli, ja que ha deixat a l'oposició les forces del govern anterior (ERC, PP i Entesa).

Com enfoca la campanya?
El principal tema que tenim sobre la taula és la reforma del passeig d'Empuriabrava; n'hem obtingut la concessió i, de fet, era un dels objectius que havíem presentat i s'ha aconseguit. El pròxim pas serà la gestió dels canals, que confiem que es resoldrà aviat. Pel que fa al nucli de Castelló, el tema estel·lar és la restauració de la basílica; està encaminada i s'ha d'anar desenvolupant.
Pel que fa als canals, la concessionària no sembla pas renunciar-hi.
Qui ha de decidir qui es queda la concessió és la Generalitat. Nosaltres hem fet els passos, amb l'objectiu de ser un municipi normal, de deixar enrere temes històrics que arrosseguem des de l'època predemocràtica i és el que hem aconseguit amb el passeig. És clar que després s'haurà de treballar, arreglar voreres, renovar l'asfaltatge, millorar l'enllumenat, etc.
Quina valoració fa del mandat?
Ha estat un mandat molt dur, però hem reflotat l'economia i deixem el municipi endreçat. Ara podem parlar de futur, i no podríem fer-ho si no haguéssim fet això, era l'objectiu principal. Ara tenim un pressupost amb resultats positius; això ha requerit esforços, és cert, però també ho hem fet sense apujar impostos en els tres últims exercicis i sense renunciar a fer coses: s'ha acabat el clavegueram d'Empuriabrava, ens hem dotat d'una caldera de biomassa, s'ha renovat l'entrada d'Empuriabrava i s'ha asfaltat carrers. Tampoc hem deixat l'aspecte social, reconvertint la llar d'infants, creant el centre obert Puigmal –on ara hi ha agents cívics que treballen amb joves– i hem ajudat les famílies necessitades del municipi, en col·laboració amb les altres administracions.
Es podrà repetir un govern municipal amb tants partits com l'actual?
Això es veurà en funció dels resultats; nosaltres sempre hem estat oberts a pactes si hi ha coincidències en els objectius. No hem fet pactes antinaturals com han fet d'altres, ha estat un pacte lògic que ha funcionat perquè ens ha permès fer coses.
La sortida del regidor Gallego ha esquerdat el govern?
No, ha estat un govern ampli i unit, a excepció del cas d'aquest regidor, que ha marxat; de fet, ha quedat clar que el que volia era encapçalar la llista de CiU; com que no ha pogut ser, finalment encapçalarà una altra candidatura.
El procés nacional influirà?
És clar que pesarà en les aliances futures, estem en un moment en què cal tenir clar que seguirem amb el procés; nosaltres no dubtem i, en l'àmbit municipal, jo mateix i membres de l'equip de govern ens hem pronunciat clarament a favor de la independència.
Pot doncs haver-hi pactes amb un partit com ara ERC, avui a l'oposició?
Això no se sap mai, depèn de les persones, dels resultats i del que cadascú posi al davant. En els programes electorals hi haurà poques diferències, a part de coses bastant absurdes que proposen alguns; el passeig i la basílica estaran en tots els programes, però hi seran perquè aquest govern ho ha fet possible.
S'ha acabat la zona blava?
Està en via de resolució, ho hem aturat per incompliment i caldrà veure si hem d'anar per la via judicial.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia