Política

DAVID PARRON

CANDIDAT D'ALTERNATIVA PER LLAGOSTERA (ALL)

“Llagostera és a la cua en despesa social”

“El que s'inverteix en despesa social és insuficient, uns 24 euros per persona, una xifra molt allunyada dels 250 euros de Llançà”

Va néixer a Barcelona el 1971, però està vinculat a Llagostera des del 78. És regidor des de fa dos anys
MANEL LLADÓ

David Parron, alcaldable d'Alternativa per Llagostera (ALL), i amb dos anys de regidor a l'oposició, critica la falta de compromís de l'equip de govern, de CiU, en polítiques socials i el fet d'haver aprovat plans, com ara el de l'habitatge, que, a la pràctica, han acabat “en un calaix”.

Com valora aquest mandat i la tasca del govern, de CiU?
Negativament. S'han aprovat plans, com el pla de desenvolupament local que, a banda d'anar coixos, pensem que han acabat en un calaix. Un exemple és el pla de barris, que està completament aturat.
Quins han estat els temes importats d'aquest mandat?
Per nosaltres, sens dubte, l'habitatge i els recursos en serveis socials. El tema de l'habitatge és preocupant perquè no tenim dades sobres desnonaments, però sabem que se n'han fet. I tot això amb un pla d'habitatge que no s'aplica. No s'ha fet un registre de pisos buits, com demanàvem, ni s'ha incentivat el lloguer de pisos. El més espectacular són els serveis socials. Llagostera és a la cua de Girona i Catalunya pel que fa a inversió en despesa social. El que s'inverteix és absolutament insuficient. Llagostera hi destina 24 euros per persona, amb dades del 2013, un xifra molt allunyada dels 250 euros de Llançà o els 80 euros de Tossa de Mar i Sils. Per nosaltres aquesta és una línia vermella que no s'ha de permetre. Tot allò que es diu des de CiU que fan uns pressupostos socials i participatius o que les persones són abans que les pedres, no és cert.
Quina ha estat la seva feina aquest mandat?
Durant aquests darrers quatre anys hem fet una feina de fiscalització i control del govern, amb un seguiment sistemàtic de tots els acords de govern o expedients, entre altres. Hem presentat propostes pròpies a través de mocions o al·legacions. Hem presentat tres-centes al·legacions i trenta-quatre mocions.
Què és el que vol aportar el seu partit?
En general volem aportar una manera diferent de com s'estan fent les coses. Aplicar a tot el que es faci un component, una despesa social, i fomentar la participació. Aquesta línia no ha de ser només d'una àrea, sinó que ha de ser una manera de fer política transversal, implicant-hi tothom, a totes les àrees de l'Ajuntament.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.