Política

El pressupost guixolenc, tret d'inici de la campanya

El govern (CiU i el PSC) aprova els comptes i l'oposició li retreu que no seran vigents fins després d'eleccions

L'alcalde diu que governen fins al darrer dia

El ple extraordinari d'ahir al migdia per aprovar el pressupost del 2015 a Sant Feliu de Guíxols va servir d'escenari per a l'inici de la campanya. Els comptes, com era previsible, van prosperar només amb el suport de CiU i els cinc regidors del grup socialista, i l'oposició (TSF, ERC i ICV-EUiA) va votar-hi en contra tot accentuant el to crític del discurs.

La regidora Dolors Ligero va defensar la reducció de l'endeutament, el fet que no es demanen més crèdits i la partida d'inversions. Però els portaveus de l'oposició van carregar contra els comptes, en primer lloc, amb l'argument comú que tornen a presentar-se amb l'exercici començat i amb poc temps per analitzar-los. Carles Motas (TSF) va censurar que en el millor dels casos el pressupost no entrarà en vigor fins després de les eleccions, i va demanar si això implicarà que un govern en funcions pugui signar adjudicacions d'obres o nomenar càrrecs de confiança. Ligero i l'alcalde, Joan Alfons Albó, li van replicar que la seva responsabilitat és governar sense mirar el calendari electoral i que el 2011també es van haver d'emmotllar a uns comptes que no havien elaborat ells, amb possibilitat de fer-hi canvis.

Prat (ICV-EUiA) va centrar les crítiques en l'execució d'obres pressupostades l'any passat i que tot just ara estan en procés, mentre que la regidora va assegurar que a final d'exercici “el 90%” de concursos s'havien convocat. Jordi Vilà (ERC) va preguntar per les partides del nou aparcament al passeig –discutit tant pels republicans com pels ecosocialistes– i l'exposició Thyssen. El govern va insistir que el projecte del pàrquing es manté, però que el farà un privat i per això no figuren diners als comptes.

El PP relleva Álvarez i l'envia a Llagostera

Un dels absents al ple va ser el des de fa dos anys portaveu del PP, Òscar Álvarez, que el 24-M finalment no repetirà com a cap de llista dels populars a Sant Feliu de Guíxols. La militància local ho va decidir descontenta perquè l'agrupació local no havia superat la situació d'interinatge en què havia quedat per la marxa d'Ángeles Sánchez. I el nou alcaldable serà Abraham Albert Rodríguez. I Álvarez liderarà la nova candidatura del PP a Llagostera.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia