Política

Aquest cop dos i prou

LES PLANES D'HOSTOLES · A diferència de les anteriors eleccions, aquesta vegada es presenten només CiU i uns independents associats al PSC

Ara fa quatre anys, a les Planes d'Hostoles es van presentar tres candidatures, cap de les quals va aconseguir la majoria absoluta. La més votada, la de CiU, ha estat governant en minoria durant aquest mandat. Això no podrà passar aquesta vegada, ja que es presenten dues llistes i prou, les mateixes de vuit anys enrere: CiU i Independents de les Planes, IdLP-CP. Però mentre que la federació nacionalista manté de cap de llista Eduard Llorà (l'actual alcalde), els independents associats al PSC aposten per Concepció Usan, que ara és regidora per Unitat Planenca, la candidatura que ara no es presenta. Aquesta circumstància obre l'interrogant de si IdLP serà capaç d'arrossegar els vots que, quatre anys enrere, van ser per a aquella formació.

L'alcaldable de CiU explica que aquest mandat s'ha hagut de dedicar sobretot a resoldre els greus problemes financers que van heretar de l'anterior consistori. Per tant, d'inversions n'hi ha hagut ben poques. Un cop superats aquests anys problemàtics, Llorà considera que ara s'obre una etapa millor, però adverteix: “No hem de caure de nou en problemes financers, per això un principi bàsic per a nosaltres és el manteniment de l'estabilitat financera.” En el programa dels convergents figuraran inversions que aquests anys de vaques magres no s'han pogut fer, consistents sobretot en la millora dels serveis bàsics: el clavegueram, l'enllumenat i la xarxa d'aigua. També preveuen una inversió forta en millores a l'escola (ha de començat aviat la renovació dels tancaments) i en la recuperació de la zona esportiva de l'Estació, ocupada per una nau provisional que traslladaran a un altre punt del poble. A la llista l'acompanyarà gent experimentada al costat de persones que s'estrenen en la política local. El diputat Jordi Xuclà és el primer suplent.

L'alternativa

Per la seva banda, Concepció Usan anuncia una gestió encaminada als serveis a la gent gran i proposa, en concret, la construcció d'un geriàtric. Una altra qüestió preferent –hi ha afegit la candidata d'IdLP– serà el foment de les activitats comercial, industrial i turística. Concepció Usan és del parer d'aprofitar més els usuaris del carril bici. “Hem de procurar que a les Planes no siguem un lloc de pas i prou”, manifesta Usan. Quant a les persones que l'acompanyen a la llista, les qualifica de “gent molt apta” que formen un equip amb el qual aspiren a governar.

Eduard Llorà
CiU.
33 anys. Economista. Va entrar a l'Ajuntament el 2007, com a regidor a l'oposició. El 2011 va guanyar les eleccions per majoria simple.
Concepció Usan
IdLP-CP.
59 anys. Havia estat administrativa i actualment està vinculada a diverses associacions locals. És regidora d'Unitat Planenca.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia