Política

La crònica

Marató electoral a Blanes

El primer acte de campanya de CiU de Blanes requeria un bon esmorzar, avituallament i calçat esportiu. El candidat, Quim Torrecillas, acompanyat de membres de la seva llista, va començar ahir a les set del matí una caminada per recórrer tots els barris de Blanes. Uniformats tots amb una samarreta blanca amb l'etiqueta #Blanesdemoda, Torrecillas va assegurar ahir pels volts de les sis de la tarda, cansat però satisfet, que ningú en cap moment els havia confós amb cap campanya publicitària de moda, i que havien estat molt ben rebuts.

En cadascun dels 40 punts del recorregut marcats, l'equip (que va fer més de 30 quilòmetres, a una mitjana de 3 km/h) va anar penjant imatges a Twitter. No va ser un itinerari planer. “Hi havia tres ports de primera categoria, de l'hospital fins a Sant Joan i les pujades a Blanes Residencial i Valldolig”, va comentar Torrecillas. En la primera etapa, poca gent van trobar. “Hem gaudit del paisatge, i quan hem arribat a la zona urbana molta gent ens deia que els semblava una manera curiosa de començar les eleccions”, va explicar. A més, els veïns (tant votants com no) van convidar-los a refrescar-se, malgrat que el cotxe escombra que els seguia estava farcit de llaunes d'Aquarius. També hi havia cerveses, però Torrecillas va assegurar que no les van tocar: “Si ho haguéssim fet potser no hauríem acabat el trajecte.” L'equip no es va preparar especialment: van menjar pastes per esmorzar (un bon àpat de caçadors hauria estat més idoni) i un entrepà al migdia. I van cometre un error de principiants: no dur crema solar. “Ho pagarem demà”, va comentar rient Torrecillas.

L'equip va destacar el bon ambient i la tertúlia que van poder fer amb veïns dels barris, i Torrecillas va assegurar que no hi havia cap lloc que no hagués trepitjat abans. “En l'últim mes i mig ens hem reunit amb associacions, i hem vist que les queixes que ens arriben són reals, hem vist tota mena d'incidències petites i no tan petites que s'han d'arreglar”, va explicar. La idea de recórrer la ciutat caminant va sorgir, expliquen, arran de les crítiques de la gent, en el sentit que els polítics no trepitgen el carrer.

Al barri de la Plantera van coincidir amb membres de la llista d'ICV-EUiA, que hi té la seva seu. “Hem entrat al bar de Maxi Antequera, que va ser regidor d'Urbanisme per Iniciativa per Catalunya, a fer tertúlia amb ell i prendre un Aquarius”, va explicar el cap de llista convergent. Maxi no els votarà, però els va acomiadar amb un “suerte”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia