L'Espluga és el primer municipi del Camp i l'Ebre que s'organitza per fer una consulta sobre la independència

Una comissió ciutadana l'impulsarà, amb el previsible suport de l'Ajuntament

Una vintena de veïns van assistir ahir a la reunió convocada per un grup d'espluguins a través d'internet a la sala polivalent de l'Antic Hospital de l'Espluga, en la qual es va decidir fer una consulta sobre l'autodeterminació al municipi, anant un pas més enllà del que suposa la moció aprovada a iniciativa d'ERC a la veïna població de Montblanc o les que proliferen arreu del país. En aquesta primera presa de contacte es va determinar la creació d'una comissió ciutadana, per impulsar la iniciativa, que es reunirà el proper 9 d'octubre. Mentrestant es buscarà una entitat privada que estigui disposada a liderar l'organització de la consulta i un espai privat on realitzar les votacions, per la qual cosa encara no s'ha concretat cap data per dur a terme el referèndum. El suport de l'Ajuntament arribaria d'afegit, ja que dijous que ve el ple municipal, integrat per CiU, ERC i Espluga Viva, debatrà una moció dels republicans de suport a les consultes independentistes. CiU ja ha dit que l'avalarà si es consensua el contingut del text en lloc de copiar-lo textualment de la proposta de la plataforma Decidim.cat.

Unanimitat a la Secuita

D'altra banda, l'Ajuntament de la Secuita s'ha afegit també aquesta setmana al conjunt d'ens locals que donen suport a la realització de consultes per la sobirania, en aprovar per unanimitat, amb els vots favorables d'ERC i CiU, una moció en defensa del dret a decidir i de la consulta popular que es va fer a Arenys de Munt. La moció encoratjava tots els municipis dels Països Catalans a fer consultes «com un exercici saludable de democràcia».

ERC respon el PP

S.C

Després que el portaveu del grup municipal del PP a Tarragona, Alejandro Fernández, critiqués els dos regidors republicans al consistori, Sergi de los Rios i Rosa Rossell, per haver donat suport al referèndum sobre la independència i després donar suport a la candidatura de Tarragona als Jocs del Mediterrani assegurant que «Tarragona és la candidata d'Espanya», el president de la secció local d'ERC, Ramon Sans, va respondre recordant que «la democràcia es demostra en fets com la realització de consultes i no s'ha de supeditar mai a altres projectes, per importants que siguin». Per ERC, el PP usa arguments «per causar por als tarragonins».

El PSC s'absté a l'Ebre

GUSTAU MORENO

Les mocions sobre el dret a decidir que ja s'han aprovat a les Terres de l'Ebre, als ajuntaments de l'Aldea i Camarles, han tirat endavant amb els vots a favor de CiU i ERC, i amb l'abstenció del PSC. La regional d'Esquerra ha decidit presentar mocions en 33 dels 52 municipis ebrencs, per estendre «l'esperit d'Arenys de Munt» i amb l'objectiu que siguen un «termòmetre» de quina és la situació política i social al territori. ERC ha designat la diputada ampostina Marta Cid com a portaveu i coordinadora del procés. De fet, el ple de l'Ajuntament d'Amposta serà el proper a votar la moció, dilluns que ve. Després serà el torn de Tortosa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.