Política

El PSC s'estavella a Sant Adrià i entren quatre noves forces a l'ajuntament

C's i Sant Adrià en Comú irrompen amb força i aconsegueixen tres regidors cadascuna

El PP es redueix a la meitat mentre que PxC desapareix

ERC entra per primer cop amb dos regidors

Nit de patacades i noves irrupcions a l'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs. Un dels feus del socialisme metropolità, on el PSC havia anat encadenant majories absolutes, va veure com el relleu d'alcalde a mig mandat no ha acabat de quallar i l'equip de Joan Callau ha perdut cinc dels onze representants que havia obtingut el 2011. L'escissió socialista Moviment d'Esquerres (MES), encapçalada per Isabel Marcuello, ha obtingut dos representants en una jornada històrica per les forces que fins ara mai no havien tingut representació municipal.

C's passa a ser la segona força més votada del consistori, amb tres regidors, seguida de Sant Adrià en Comú, que ha obtingut també tres representants i només una trentena de vots menys que el partit taronja. ERC entra per primer cop a l'Ajuntament amb dos regidors mentre que CiU en perd un i es queda amb un de sol.

ICV-EUiA passa de segona a quarta força del consistori, perd un regidor i es queda amb dos.

La recepta de xenofòbia i mà dura no ha funcionat a les dretes adrianenques. PP i PxC, que van competir durant la campanya per mostrar qui tenia el discurs més dur contra la immigració, han rebut un for correctiu electoral. Els populars han perdut la meitat dels suports i s'han quedat amb dos regidors mentre que PxC desapareix del mapa a Sant Adrià.

Ara caldrà veure si el PSC aconsegueix suficients suports perquè el seu candidat pugui ser nomenat alcalde.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia