Política

El PSC de Mataró flirteja amb la reedició del tripartit

El candidat prioritza les converses amb ERC i ICV-EUiA, descarta PxC i Ciutadans, i deixa per al final CiU

Defensa que la capital del Maresme no serà “moneda de canvi” de cap altra negociació

Keep calm. A poc a poc i bona lletra. El candidat del PSC de Mataró, David Bote, ha trigat tres dies a comparèixer davant els mitjans després de la inesperada victòria dels socialistes a la ciutat, que van perdre en mans de CiU l'any 2011 i que han tornat a recuperar. I ho va fer demanant tranquil·litat i temps per teixir les complicitats necessàries per formar un govern estable davant un panorama polític molt fragmentat. Bote va explicar ahir que la primera conversa ha estat amb el líder d'ERC, Francesc Teixidó, i que la pròxima serà amb Esteve Martínez, d'ICV-EUiA. “Són els nostres aliats naturals”, va constatar, deixant clar que aquesta és la seva preferència.

La hipotètica reedició del tripartit, però, sumaria onze regidors –sis regidors del PSC, quatre d'ERC i un d'ICV-EUiA– i encara n'hi faltarien tres per a la majoria absoluta. Aquest fet sembla que no treu la son al candidat, que ho veu perfectament viable i que té molt clar: “Som una força d'esquerres i prioritzem les forces d'esquerres.” Bote posa la línia vermella en PxC, amb la qual ja ha dit que no pactarà mai; amb el PP sap que no hi haurà acord de govern, avança que Ciutadans “s'ha autoexclòs” i explica que VoleMataró “és una força radical d'esquerres” i diu que encara no hi ha pogut contactar telefònicament. Pel que fa a CiU, que va allargar la mà al PSC i a ERC la mateixa nit de les eleccions per formar govern, l'alcaldable socialista afirma que té previst reunir-se amb el seu homòleg Quim Fernàndez, però que no serà immediat. “No hi haurà cap pacte secret, Mataró no serà moneda de canvi de cap altra aliança fora de la nostra ciutat i la decisió final serà del tot consensuada amb el partit i la candidatura”, va etzibar, i hi va afegir que el futur govern s'haurà de centrar en la ciutat, haurà d'estar per sobre dels interessos de les sigles i exigirà als seus socis que aparquin el debat sobre el procés independentista.

“El resultat de les eleccions ens obliga a buscar aliats, però no es tracta de pactar repartiment de càrrecs, sinó de consensuar els objectius per a aquests propers quatre anys”, va considerar. Bote va tornar a recordar els principals reptes com a alcalde, que són la generació d'ocupació, l'educació, les polítiques socials, la convivència i la neteja dels espais públics.

LA FRASE

Som una força d'esquerres i prioritzem contactes amb els nostres aliats naturals
David Bote
Alcaldable del PSC de Mataró i guanyador de les eleccions
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia