Política

Campanya per enretirar xarxes abandonades

El vaixell Freutó iniciarà avui a l'Estartit una campanya per recuperar xarxes de pesca perdudes en el fons marí, la primera acció de la iniciativa que impulsen conjuntament el Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, i el departament d'ecologia de la Universitat de Barcelona. Amb aquesta primera intervenció es vol minimitzar els impactes que aquests estris poden ocasionar sobre el fons i les espècies atrapades. A més, també servirà per fomentar la sensibilització de tots els col·lectius d'usuaris del parc natural sobre la fragilitat dels fons marins i els esforços que cal fer per mantenir i restaurar el patrimoni natural. Les arts de pesca enrocades als fons marins són xarxes fantasma que continuen capturant peixos durant molts mesos però sense cap rendiment per a les pesqueries. Segons els experts, són la causa d'un alt percentatge de les captures incidentals d'espècies comercials i no comercials arreu del món. A més, els peixos atrapats en les xarxes poden ser una trampa mortal també per a les aus marines que pesquen.

Aquestes xarxes poden suposar a més un perill per a la seguretat. Són un risc perquè es poden enredar en les hèlixs dels vaixells. A més generen una mala imatge dins del parc natural.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia