Política

El PSC i CiU pacten governar a Blanes, però fan una crida a la resta dels partits

Miquel Lupiáñez (PSC) serà l'alcalde, com a cap de la llista més votada

ICV-EUiA lamenta que el PSC els “enviï” a l'oposició per anar “amb la dreta”

El PSC i CiU, que històricament s'han alternat en el govern a Blanes, van donar-se ahir la mà en un acord de govern que els líders dels dos partits, Miquel Lupiáñez (PSC) i Joaquim Torrecillas (CiU), van reiterar insistentment que esperen que acabi tenint un consens més ampli i que hi entrin a formar part més grups.

A banda de l'anunci oficial que CiU i PSC han arribat a un acord inicial, ahir també es van reunir els portaveus i alguns regidors d'aquests grups amb els de Batega, ERC i ICV-EUiA-Pirates, tot i que no en va sortir cap més compromís de futur. A més, ICV-EUiA-Pirates va fer una roda de premsa en què es va lamentar que el PSC hagi “enviat” ICV-EUiA a l'oposició (com ja va passar fa quatre anys), i hagi renunciat a un govern d'esquerres.

Miquel Lupiáñez, que si no hi ha cap sorpresa serà l'alcalde de Blanes, va remarcar que l'acord amb CiU permet tenir “l'embrió” d'un govern que de moment afegeix quatre regidors dels 21 que té el consistori. Perquè creixi, Torrecillas va manifestar que tenen “la necessitat d'ampliar la governabilitat al màxim nombre de regidors”. A diferència de la negociació prèvia que va tenir el PSC amb ICV-EUiA-Pirates, l'alcaldia no ha estat cap entrebanc, ja que CiU considera que ha de recaure en el PSC, com a llista més votada. Els dos portaveus van lamentar la posició que ha mantingut ICV-EUiA en les negociacions i Torrecillas va qualificar l'actitud d'aquesta coalició de “miopia política” pel fet de no voler ni tan sols iniciar converses amb CiU.

Cap dels dos grups va avançar propostes de futur, i van destacar que s'aniran desgranant. Tot i remarcar que el pacte és ferm, van avançar que en alguns dels punts que es portin al ple i que no siguin “consensuats com a estructurals” les dues formacions podran votar en diferent sentit. Lupiáñez va defensar que el preacord es pot anar ampliant, en resposta a la crítica que havia fet Àngel Canosa (ERC) en el sentit que era “de mínims”.

LES FRASES

L'oposició barroera que ha fet ICV-EUiA en aquests quatre anys ha pesat en la nostra militància
Miquel Lupiáñez
portaveu del PSC
Hi ha qui ha decidit anar de dret a l'oposició. Nosaltres ens hem presentat per governar el poble
Joaquim Torrecillas
Portaveu de CiU

Font Gòtica als que pleguen

L'Ajuntament va lliurar dimecres al vespre la Font Gòtica als catorze regidors que pleguen, i que són: Lara Torres, Sol Zamora, Manuel Verde, Xavier Marcos i l'alcalde, Josep Marigó (PSC); Pilar Planella, Ramona Marcó, Xavier Lozano i Josep Trias (CiU); Paco Martínez i Amparo Ardanuy (EUiA-ICV); Celestino Lillo i Josep Llambí (PP), i Lourdes Fàbrega (no adscrita).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia