Política

Rita Barberá plega

L'alcaldessa de València ha convocat una roda de premsa per a anunciar que deixa l'Ajuntament després de perdre la majoria absoluta les passes eleccions

La decisió de la batllessa evitarà que demà li atorgue la vara de comandament a l'alcaldable de Compromís Joan Ribó

L'alcaldessa de València en funcions i regidora electa pel PP, Rita Barberá, ha decidit deixar l'Ajuntament de la ciutat després de perdre la majoria absoluta a les eleccions municipals del passat 24 de maig, després de 24 anys com primera edil, segons ha pogut saber Europa Press.

A primera hora d'aquest divendres Barberá ha començat a acomiadar-se de tots els funcionaris i ha convocat una roda de premsa al consistori a les 12. 30 hores.

La decisió de la batllessa evitarà que demà li atorgue la vara de comandament a l'alcaldable de Compromís Joan Ribó, qui a hores d'ara compta amb el suport dels socialites de Joan Calabuig i de València en Comú de Jordi Peris.

Barberá va ser designada presidenta del grup parlamentari del PP i ahir va mostrar un actitud passiva durant l'acte de constitució de les Corts Valencianes de la novena legislatura. Tot i això, en l'últim ple municipal del passat dimecres va advertir als mitjans de comunicació que pot ser no seria l'últim com es preveia per l'acord del “tripartit”.

La fins ara alcaldessa ha posposat la seua decisió de deixar l'acta de regidora amb la intenció de poder estar en les negociacions que s'eren portant a terme per a la conformació del nou govern local. Rita Barberá ha mantingut als últims dies contactes amb Ciutadans i amb el PSPV amb la finalitat d'aconseguir un acord per crear “un govern de moderació” a la ciutat i “evitar un govern d'extrema esquerra amb tints pancatalanistes importants i independentistes”, com va explicar dimecres passat. Així, ha expressat la seua “voluntat d'acord” i de seguir parlant, però “en blanc i sense condicions” i ha assegurat que era “capaç de tantes coses per València i Espanya” que en la negociació cabia “infinit”.

Alhora, ha destacat que “la llista més votada” a la ciutat era la que encapçala ella pel PP i ha lamentat que la candidatura electoral “més votada” a les eleccions municipals del 24 de maig s'haguera convertit a l'“escull” de les negociacions per a conformar un acord de govern. Ha considerat que això era una cosa “increïblement antidemocràtica”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia