Política

CiU manté Cervera pel desacord de l'oposició

ERC, favorita per assolir l'alcaldia, s'hauria abstingut minuts abans en una votació rocambolesca

Adueixen que no volien el suport del PP i el PSC

El convergent Ramon Royes va aconseguir, ahir, el segon mandat com a paer en cap de Cervera. CiU va sumar solament els quatre vots propis i el del seu aliat en el passat mandat, Jaume Carcasona (SIF).

Pocs minuts abans de començar el ple, molt pocs sabien qui seria el proper alcalde de Cervera. La tarda abans, CiU i ERC van donar per trencades les negociacions. Els republicans, tercera força a la Paeria, reclamaven 18 mesos d'alcaldia contra els 15 oferts per CiU. Així, a la nit, ERC va optar per compartir govern amb MES, la segona força. Els vots que possibilitaven la investidura del republicà Ramon Armengol incloïen Inse, PP i PSC. Finalment i cinc minuts abans de començar el ple, Armengol comunicava a MES que es feia enrere i s'abstindrien. El resultat de la votació va deixar més d'una cara blanca a la sala de plens. Diverses fonts consultades apunten que Inse, PP i PSC, tot desconeixent que ERC s'abstindria, han mantingut el seu compromís, votant ERC. L'exalcalde Joan Valldaura va optar per votar-se a ell mateix. La seva companya de partit a MES i la CUP han sumat 2 vots en blanc als 2 d'ERC.

Joan Valldaura s'ha mostrat “decebut perquè no s'ha pogut concretar res, quan a les 10 del matí estava tot tancat”. Per la seva part, Armengol sols ha apuntat: “Estem contents. Hem aconseguir ser la segona força més votada, però no volíem entrar en pactes amb el suport del PP i el PSC.”. Malgrat la probable entrada de SIF al govern, a hores d'ara CiU queda amb 5 regidors d'un consistori de 13 en què hi ha 8 partits. Royes, conscient del repte, va instar, ahir, tothom a “posar el comptador a zero, perquè d'aquestes negociacions em quedo amb el fet que hi ha moltes coincidències”. Tots els partits van oferir-li diàleg. ERC espera que “un gran pacte tiri endavant; estem oberts per Cervera a fer un govern de majoria”. Les negociacions a la capital de la Segarra continuen.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia