Política

Un acord ‘in extremis' dóna a ERC l'alcaldia de Vilassar

Gent, que entrarà al govern, i Babor donen suport a Damià del Clot

CiU deixa l'alcaldia després de 8 anys

Damià del Clot i Trias, d'ERC, és el nou alcalde de Vilassar de Mar, al Maresme, després que ahir, a ultimíssima hora, va aconseguir arribar a acords amb Gent per Vilassar de Mar, que entra al govern, i de Babor-Candidatura d'Unitat Popular, que li va donar suport però es queda a l'oposició.

Del Clot va sumar els vots dels cinc regidors aconseguits pels republicans en les eleccions del 24-M, els dels dos regidors de Gent i els dels quatre de Babor. La majoria per governar no es va gestar fins a última hora. De fet, la nit anterior els pactes encara no estaven acabats de lligar del tot, com a mínim públicament, i les possibilitats eren múltiples per l'arc polític sorgit de les eleccions (5 regidors CiU, 5 ERC, 4 Babor, 2 Gent, 2 C's, 2 el PSC i 1 Podem).

Convergència i Unió, que amb Joaquim Ferrer al capdavant ha estat governant el poble natal del president Artur Mas els darrers vuit anys, es va quedar en minoria i no podrà continuar governant tot i ser la llista més votada. Ahir Ferrer va admetre que li ha estat “impossible” arribar a cap acord amb els altres partits polítics. Entre els qui li han girat l'esquena hi ha Gent per Vilassar de Mar, formació creada tot just fa dos mesos i sorgida, precisament, d'una escissió de CiU.

La tensió entre totes dues formacions ahir va ser més que evident durant el ple de constitució del nou consistori. Joan Roca, alcaldable de Gent, va retreure a CiU que no els truqués “fins al 18è dia” del termini legal per negociar, que és de 20 dies, i que no ho fes l'alcalde sinó la “seva segona”, Laura Martínez. “Des del dia que ens va enviar la policia a casa per desallotjar-nos que l'alcalde no ens ha parlat”, va dir. Les queixes dels simpatitzants de CiU, per un cantó, i els aplaudiments dels simpatitzants de Gent, per l'altre, van omplir la sala de plens de l'ajuntament.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia