Política

Unió demana al Parlament Europeu que no els comptin en el bloc del No

Francesc Gambús desmenteix en un missatge als eurodiputats que els seus vots i els de Catalunya Sí que es Pot se sumin als de Cs, PP i PSC, tal com ha afirmat UPyD en un correu anterior

L'eurodiputat d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC), Francesc Gambús, ha demanat aquest dimarts al Parlament Europeu que no se'ls compti en el bloc del No a la independència.

“Si us plau, no compteu UDC i la candidatura de Catalunya Sí Que Es Pot en el bloc dels anti-independència”, ha advertit Gambús en un correu electrònic enviat als 751 eurodiputats, en resposta a un missatge de la cap de files d'UPyD a Brussel·les, Maite Pagazaurtundúa.

“Certament no estem a favor de la independència tal com la defensen les candidatures independentistes, però tampoc no se'ns pot comptar en el mateix bloc del PP, el PSOE i Cs i tu ho saps”, li respon Gambús.

“Ho hem explicat una i altra vegada a l'opinió pública catalana i algú ben informat del que està passant a Catalunya ho hauria de saber”, ha afegit.

En aquest sentit, ha apuntat que “potser” el problema és que “tothom a Espanya parla de Catalunya però només a uns pocs els de debò i intenten entendre què és el que està passant”.

Pagazaurtundúa ha enviat un correu a tots els diputats de l'Eurocambra acusant el convergent Ramon Tremosa d'estar “manipulant” els resultats del 27-S. La parlamentària d'UPyD adjunta un gràfic del diari El País que suma els vots a Ciutadans, PSC, PP, Unió i “Altres” en el bloc del No. I a partir d'aquí conclou: “Independentistes: 47,78% dels vots. Anti-independentistes: 51,69%”.

L'eurodiputat valencià del PSOE Enrique Guerrero també ha retret a Tremosa la, segons ell, “magnífica manipulació, de talla extra extra”.

Tremosa havia informat per correu aquest matí els eurodiputats que “les coalicions pro independència han aconseguit el 48% del vot, més que el 39% dels unionistes del PP, PSOE i Cs i del 12% dels partits federalistes i pro-referèndum (Catalunya Sí que es Pot)”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia