Política

Com es percep Catalunya a Europa, en un llibre

‘Què en penses, Europa?' es presenta dilluns a la Casa de Cultura de Girona

Diversos professionals donen l'opinió

L'economista i traductora alemanya Krystyna Schreiber, que fa deu anys que viu a Barcelona, ha recollit la visió de catorze experts –polítics, professors, periodistes, etc.– de diversos països europeus al llibre Què en penses, Europa? (Angle Editorial), que es presenta avui a la Casa de Cultura de Girona (19 h). En l'acte, organitzat per la llibreria Les Voltes, intervindran l'autora del llibre i Jordi Xuclà, diputat gironí de Democràcia i Llibertat al Congrés dels Diputats.

Al llibre, prologat per Franz Shcausberger, president de l'Insitut de les Regions Europees, Schreiber ha volgut acostar al lector català la percepció es té a Europa de la situació política actual a Catalunya. L'autora ha parlat amb persones com ara Kai-Olaf Lang, assessor d'Angela Merkel en política exterior, l'economista britànic Edward Hugh, que ha seguit el moviment sobiranista català, o Gérard Onesta, vicepresident emèrit de la Unió Europea (UE). A més, s'ha entrevistat amb l'expresident de la Generalitat Artur Mas, la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i el representant permanent de Catalunya davant de la UE, Amadeu Altafaj, per esbrinar, també, com s'explica Catalunya als europeus.

Què en penses, Europa? examina com es construeix la imatge de l'independentisme català a Europa a través dels mitjans de comunicació: quines veus es reflecteixen, quines informacions es destaquen, amb quins episodis i referents històrics es compara el procés independentista... L'autora pregunta als entrevistats quins reptes i quins avantatges suposa per a la UE un procés polític de base pacífica i democràtica com el de Catalunya i com creuen que evolucionarà.

Shcreiber, que ha treballat en mitjans de comunicació alemanys i catalans, va publicar, el 2013, a través de la Universitat Pompeu Fabra, un estudi sobre la percepció del procés català en els mitjans germanòfons. També ha publicat un llibre que explica la realitat política catalana als lectors alemanys.

LA XIFRA

14
experts
ha entrevistat Krystyna Schreiber per fer aquest nou treball.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia