Política

Puigdemont: “Per anar a gestionar una Catalunya autonòmica jo no hauria deixat l'alcaldia de Girona”

El successor de Mas assegura que va acceptar el càrrec amb la convicció que serà “el president que va de la postautonomia a la preindependència”

Reconeix que el camí cap a l'Estat propi pot estar carregat d'“imprevistos” però és “irreversible”

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat aquest dilluns que està preparat per portar Catalunya cap a la seva independència. “Per gestionar una Catalunya autonòmica no hauria deixat de ser alcalde de Girona per ser president”, ha sentenciat.

En la presentació del llibre De Pedra Picada (Angle Editorial), del periodista Josep Maria Flores, Puigdemont ha explicat que va acceptar el càrrec “amb la convicció que sóc el president que va de la postautonomia a la preindependència” i que ajudarà que aquest país faci el trànsit “cada vegada sumant-hi més gent, de la millor manera i d'una manera irreversible”.

El cap del govern català ha subratllat que “ara mateix el país s'enfronta a un camí que en part, no l'ha recorregut mai ningú abans” i, tot i que l'objectiu final està clar, ningú pot afirmar que té “la ruta necessita” cap a la independència.

Segons ha dit, és precisament per tractar-se d'un camí difícil i “carregat de coses no certes o no previstes” que va acceptar el repte. “A mi la comoditat no m'interessa, la comoditat m'avorreix. Per anar a gestionar una Catalunya autonòmica jo no hauria canviat l'Alcaldia de Girona per ser president”, ha dit.

Puigdemont ha reivindicat que ell té els valors necessaris per recórrer aquest camí amb seguretat: una combinació de “valentia però prudència, serenitat, fidelitat a la tradició i a les arrels però un rabiós esperit d'innovació.

El president de la Generalitat s'ha definit com una persona que està insatisfeta permanentment, i això és el que el va motivar a deixar l'Ajuntament de Girona per assumir la Presidència de la Generalitat a proposta d'Artur Mas: “En altres circumstàncies no hauria acceptat. Per anar a gestionar una Catalunya autonòmica, per gestionar les competències d'un Estatut jo no hauria canviat el repte apassionant de ser alcalde per ser president”, ha apuntat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia