Política

Memòria històrica

Cervera celebra els 40 anys de la Marxa de la Llibertat

L'estiu del 1976, centenars de persones, organitzades en columnes, van recórrer el país per reclamar l'amnistia dels presos i exiliats polítics, les llibertats democràtiques i el restabliment provisional dels principis de l'Estatut. La marxa estava organitzada per l'Assemblea de Catalunya sota el lema Poble català, posa't a caminar, i pretenia arribar al setembre al monestir de Poblet.

La Guàrdia Civil va detenir i reprimir els participants al llarg de tot el recorregut. Finalment, i després d'una important batussa a Montblanc, aproximadament 300 persones van aconseguir arribar a Poblet.

Aquest divendres, el Fòrum l'Espitllera recordarà el pas de la Marxa de la Llibertat per la Segarra, que es va aturar a Sant Guim de Freixenet, Cervera i Guissona. L'acte commemoratiu serà a l'església de Sant Antoni de Cervera i hi seran presents alguns dels protagonistes: Àngel Colom i Arcadi Oliveres. També hi participaran Joan Carreres, impulsor i organitzador de l'acolliment de la Marxa a Cervera, Josep Calvet i els autors de la filmació clandestina de la Marxa a la capital de la Segarra, Pep Oriol i Quim Granell.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia