Política

política catalana

municipal

Santi Vila, disposat a ser alcaldable per Barcelona

El conseller de Cultura creu que el PDC ha perdut l'oportunitat de distingir-se més d'ERC i veu el RUI com una “aportació inoportuna”

El conseller de Cultura, Santi Vila, ha anunciat aquest dilluns que està disposat a ser el cap de llista del Partit Demòcrata Català (PDC) a l'alcaldia de Barcelona. “És una possibilitat que estic estudiant perquè em faria molta il·lusió ser alcalde”, per afegir després que competir a les urnes amb Ada Colau seria “encara més motivador”. Així doncs, en una entrevista al diari Ara, Vila ha apostat perquè el PDC sigui “una alternativa al populisme d'esquerres”.

Per altra banda, el candidat a presidir el Consell Nacional i conseller de Cultura, Santi Vila, ha considerat que el PDC ha perdut una oportunitat per distingir-se més d'ERC i ha admès que va sortir amb un gust “agredolç” del congrés fundacional del partit. “Hi va haver moltes tensions, moltes divisions i moltes faccions i molts enfrontaments. Ens van deixar la sensació que hi havia massa tensió interna”, ha manifestat.

A més, ha considerat que el Referèndum Unilateral d'Independència (RUI) no és la via per assolir la majoria independentista. “És una aportació inoportuna i injustificada”, ha criticat per després afegir que “les ocurrències serveixen per anar traient suports”.

Vila ha defensat que el PDC s'ha d'obrir a sectors que no siguin partidaris que Catalunya esdevingui un estat propi i, en aquest sentit, creu que la via per assolir una majoria independentista no passa per un RUI. “Podríem quedar molt bé en entorns hiperventilats però fer-nos cada vegada més petits”, ha avisat.

El conseller considera que “és urgent que el PDC es defineixi ideològicament” per defensar elements com “la cultura de l'esforç i meritocràcia que no es troben en les famílies polítiques de l'esquerra”. No és l'única crítica de Vila al congrés fundacional, d'on en va sortir amb un regust “agredolç”. “Hi va haver moltes tensions, moltes divisions i moltes faccions i molts enfrontaments. Ens van deixar la sensació que hi havia massa tensió interna”, ha conclòs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia