Infraestructures

badalona

El passeig marítim inicia avui el compte enrere

Aquesta tarda es posa la primera pedra d'aquest projecte, llargament esperat per la ciutat després que l'Estat prometés fer-lo fa deu anys

Les obres tindran una durada de 18 mesos

Garantint el que vaticina una antiga cançó, avui serà un gran dia per a la ciutat de Badalona. Per la importància del projecte que avui veu la llum i pel que ha costat, en esforços i en temps, fer-lo realitat. Es tracta de l'allargament del passeig marítim, des del carrer de Mar fins al port de Badalona, un projecte històricament esperat i que aquesta tarda inicia el seu compte enrere per tal de fer-se realitat. I ho fa amb la col·locació, a l'altura del Pont de Petroli, de la primera pedra dels treballs, la posada en escena habitual per donar el tret de sortida als grans projectes. Una cita que, entre d'altres, reunirà una àmplia representació institucional, tant de l'Ajuntament de Badalona com de l'Estat, a banda d'una nodrida presència veïnal , entre la qual l'Associació de Veïns del Front Marítim, que ha preparat tot un seguit d'activitats lúdiques i festives per commemorar la cita.

Un serial d'una dècada

Així, amb aquest acte simbòlic es posa punt final a tot un serial administratiu per tirar endavant un dels projectes que han de marcar el futur de la ciutat. Tot plegat, un recorregut que ha durat justament una dècada, des que l'any 2001 l'Estat es va comprometre a tirar endavant l'allargament del passeig marítim.

L'anunci, fa cinc anys, que les obres ja tenien un pressupost, va animar aquells que fins llavors creien que tot plegat quedaria en una declaració d'intencions del ministeri de torn. No anaven, però, gaire desencaminats, ja que aquell projecte del 2005 no es va arribar a materialitzar. Després d'un continu ball de promeses, l'anunci definitiu va arribar a finals de l'any passat, quan l'Estat va publicar el contingut del projecte i va anunciar-ne la licitació, amb un pressupost final de 9,4 milions d'euros.

Formigó, fusta, arbres...

La previsió apunta que els treballs estaran enllestits en 18 mesos, els que seran necessaris per actuar sobre els 1,2 quilòmetres que té el tram en què el passeig serà allargat, entre el carrer del Mar i el port de Badalona.

Serà en aquest punt on, presumiblement, s'iniciarà l'actuació, amb la creació d'una gran plaça que haurà de servir per connectar el passeig amb el recinte portuari. A partir d'aquí, l'amplada del passeig serà variable en funció de la morfologia de cada zona i el vial comptarà amb dos tipus de pavimentació: formigó a la part més interior i fusta a tocar de la platja. El desviament de l'últim tram del col·lector de Llevant –que passa per sota el tros a urbanitzar–, les passeres d'accés a la platja per a persones amb mobilitat reduïda i l'aparcament de sauló davant de l'estació de tren completen el més destacat de l'obra.

9,4
milions d'euros
és el cost aproximat del projecte, una inversió que finança el Ministeri de Medi Ambient
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.